{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Švedska ministrica odbrane posjetila Ministarstvo odbrane BiH

F
12.4.2006. u 14:57
0
0
Švedska ministrica odbrane posjetila Ministarstvo odbrane BiH
0
Švedska ministrica odbrane posjetila Ministarstvo odbrane BiH
Ministrica odbrane Kraljevine Švedske Leni Bjorklund sa saradnicima posjetila je danas Ministarstvo odbrane BiH, gdje je razgovarala o rezultatima odbrambenih reformi i razvoju saradnje dviju zemalja u oblasti odbrane, saopšteno je iz Ministarstva odbane BiH.
Delegacija BiH, na čelu s ministrom Nikolom Radovanovićem, upoznala je goste sa procesom odbrambenih reformi u BiH i pripremama BiH za priključenje NATO programu Partnerstvo za mir, kao i preduzetim koracima na putu ka NATO-u.

Također se razgovaralo o budućim oblicima bilateralne i multilateralne regionalne vojne saradnje sa posebnim osvrtom na Nordijsku inicijativu kao oblik saradnje i koordinacije, u pogledu podrške projektima u oblasti upravljanja personalom i projektima deminiranja u BiH.

Bh. strana očekuje da će i Kraljevina Švedska sa zemljama Nordijske inicijative dati doprinos za uspostavu i realizaciju NATO Trust fonda za pomoć otpuštenim licima iz odbrambenih struktura BiH.

Naglašen je značaj i doprinos Kraljevine Švedske u mirovnom procesu u Bosni i Hercegovini, čiji su vojnici bili prisutni u snagama IFOR-a, SFOR-a i trenutno EUFOR-a.

U toku ove posjete, ministrica Leni Bjorklun će se sastati sa
predstavnicima međunarodne zajednice u BiH i pripadnicima Oružanih snaga Kraljevine Švedske u Tuzli.

Ova posjeta je još jedan pokazatelj opredijeljenosti Kraljevine Švedske za pomoć Bosni i Hercegovim u približavanju evroatlanskim strukturama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: