Sarajevo
1

Svečanost u Vijećnici: Sudionici burnih vremena podsjetili na historijske trenutke BiH

Klix.ba
Ejup Ganić
Sa svečanosti u Vijećnici
Skupština Kantona Sarajevo, Gradsko vijeće Grada Sarajeva, općinska vijeća sa teritorija KS i Forum parlamentaraca BiH 1990 obilježili su 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine zajedničkom Svečanom akademijom u Vijećnici.

Akademija održana u skladu sa okolnostima koje je nametnula pandemija koronavirusa, bez prisustva publike.

Čestitajući građanima Bosne i Hercegovine i njenog glavnog grada Sarajeva Dan nezavisnosti, prof.dr. Ejup Ganić, raniji član Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine i jedan od sudionika tog časnog i herojskog vremena, podsjetio je na burne historijske trenutke koji su prethodili nezavisnosti naše zemlje, te čime je potvrđen kontinuitet njene hiljadugodišnje opstojnosti.

U ime Foruma parlamentaraca BiH 1990 obratila se Rasema Mehadžić koja je bila zastupnica u Skupštini RBiH i učestvovala u donošenju svih odluka kojima je naša država demokratskom voljom građana postala nezavisna i međunarodno priznata.

Sudentica Almedina Čomaga je, u ime svoje generacije, uputila čestitku i poruku mladih.

U umjetničkom dijelu Akademije učestvovali su vokalno-instrumentalni ansambl “San” i Mevludin Sejmanović, koji je kroz svoj književni tekst prenio brojne zanimljivosti o našoj jedinoj domovini - Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.