Svečanom sjednicom obilježena 38. godišnjica postojanja Sveučilišta u Mostaru

Klix.ba
4.12.2015. u 16:27
0
3
Svečanom sjednicom obilježena 38. godišnjica postojanja Sveučilišta u Mostaru
0
Svečanom sjednicom obilježena 38. godišnjica postojanja Sveučilišta u Mostaru
Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara prisustvovao je svečanoj sjednici Senata Sveučilišta u Mostaru, održanoj danas 2015. godine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, povodom obilježavanja 38. godišnjice postojanja Sveučilišta u Mostaru.
Prisutnima se obratila rektorica Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ljerka Ostojić.

"Sveučilište u Mostaru je duša, život i perspektiva ovog grada, ali i šire zajednice. Ovim ne izražavam samo svoje duboko uvjerenje, nego ističem činjenicu gledajući u budućnost, a pod njom podrazumijevam više od 14.000 mladih i kreativnih ljudi koji su ovom Sveučilištu dali povjerenje i zajedno s njim stvaraju svoju i našu budućnost. Naša su obveza i odgovornost, stoga, obrazovati mlade ljude, koji imaju nove ideje za sljedećih deset, dvadeset i puno više godina. Na tom tragu, vrijedi istaknuti da smo jučer promovirali 33 doktora znanosti, koji ne samo da oplemenjuju našu akademsku zajednicu, nego postaju naše uzdanice u njezinu daljnjem razvoju", kazala je rektorica Ostojić.

U sklopu svečanosti, Sveučilište u Mostaru dodijelilo je Rektorove nagrade studentima koji su svojim individualnim i skupnim postignućima jasno oslikali potencijal Sveučilišta u Mostaru.


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: