BiH
0

Svečanom ceremonijom 32 policajca ispraćena u penziju

FENA
Povodom ispraćaja 32 policajca MUP-a Kantona Sarajevo, danas je u prostorijama Jedinice za specijalističku podršku u Sarajevu upriličena svečana ceremonija, na kojoj su novim penzionerima uručeni prigodni pokloni pištolj i policijska značka.

Ministar unutrašnjih poslova Muhamed Budimlić kazao je danas da policijski posao nosi i lijepe i ružne trenutke jer je to veoma ozbiljan i opasan posao.

"Mi se danas odužujemo ovim ljudima i prenosimo im zahvalnost svih onih koji su uživali u sigurnosti kantona. Poručujemo im da i dalje računamo na njih, jer oni svojim ponašanjem trebaju biti uzor u gradu", dodao je ministar Budimlić.

Uime Skupštine KS-a svečanosti je prisustvovala i predsjedavajuća ovog najvišeg zakonodavnog tijela u Kantonu Mirjana Malić, koja je istaknula da joj je pripala izuzetna čast jer prisustvuje ovom ispraćaju.

Naglasila je da njima građani duguju zahvalnost jer su oni cijeli svoj radni vijek posvetili sigurnosti stanovnika, a to u ovim poratnim godinama nije bilo jednostavno.

Iako je sretan što odlazi u penziju nakon 31 godine službovanja, policajac Bajro Prguda kazao je novinarima da nikada ne bi više bio policajac niti bi poželio nekome iz svoje porodice da to bude jer se kako kaže "cijeli život nekome pravdao ili građanima ili šefovima".

Nakon oficijelnog dijela ceremonije upriličeno je druženje penzioniranih policajaca i njihovih kolega.