BiH
0

Svečano pušten u saobraćaj novoizgrađeni put u Banjoj Luci

SRNA
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar DŽombić, direktor JP "Putevi Srpske" Nedjeljko Knežević i predsjednik Skupštine grada Banja Luka Slobodan Gavranović danas su u banjalučkoj Mjesnoj zajednici Verići svečano pustili u saobraćaj novoizgrađeni lokalni put, u čiju je izgradnju uloženo 400.000 KM, a koji ovu lokalnu zajednicu povezuje sa magistralnim putem Banja Luka – Prijedor.

Džombić je izjavio novinarima da je riječ o značajnom projektu, te da ovaj put ranije nije zadovoljavao bezbjednost saobraćaja i predstavljao je problem 40-tak godina.

"Isključenje je bilo veoma usko i nepregledno, a riječ je o veoma frekventnom putnom pravcu i raskrsnici“, rekao je Džombić i dodao da je put uradilo Javno preduzeće "Putevi Srpske".

Džombić je, zajedno je sa ministrom prosvjete i kulture Antonom Kasipovićem, otvorio renovirani kompleks Osnovne škole "Milutin Bojić“, a sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Rankom Škrbićem pustio je u rad laboratoriju koja je u sastavu ambulante u ovoj mjesnoj zajednici.

Džombić je istakao da je u MZ Verići sanirana i Osnovna škola "Milutin Bojić", gdje su izgrađena dva sportska terena i male tribine, za šta je utrošeno 200.000 KM.

"Ranije je otvorena ambulanta, a sada je opremljena i laboratorija. Počelo se i sa sanacijom Doma kulture, a prethodno su gradske vlasti uradile vodovod i značajno unaprijedile život i uslove u ovoj MZ“, rekao je Džombić.

On je istakao da se moraju unaprijediti i obezbijediti opšti uslovi za život da bi ljudi mogli ostati na selima i da bi Vlada mogla provoditi sektorske strategije, razvijati RS i realizovati sve ono što je stavljeno u ekonomskim politikama.

"Stanovnici MZ Verići zaslužili su ove projekte i mi smo danas ovdje da ih promovišemo. Najsrećniji sam kad otvaramo ovakve projekte i kad vidimo da su oni prihvaćeni od stanovnika i da im je to ustvari trebalo“, rekao je Džombić.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske rekao je da je u okviru proširenja ambulante u Mjesnoj zajednici Verići otvorena i laboratorija, ističući da su aktivnost pokrenuli Gradska uprava i Doma zdravlja Banja Luka još 2002. godine.

"Otvaranje ove laboratorije je u sklopu ukupne politike koju Ministarstvo provodi, a to je da jačamo usluge na nivou primarne zdravstvene zaštite stanovništva i takve aktivnosti provodimo u svim lokalnim zajednicama RS-a“, rekao je Škrbić.

Predsjednik Skupštine grada Banja Luka rekao je da je gradska uprava u MZ Verići izgradila više od 20 kilometara asfaltne mreže, 20 kilometara vodovoda, te dio javne rasvjete.

"Ulagali smo u sanaciju objekta MZ Verići, a do sada je u ovu MZ uloženo oko pet miliona KM", rekao je Gavranović.

Predsjednik Savjeta MZ Verići Slaviša Vučkovac rekao je da su mještani zadovoljni, te da će svi im ovi projekti olakšati život.

Džombić, Kasipović i Škrbić, te predsjednik Skupštine grada Baljaluka Slobodan Gavranović položili su vijence na Spomen-obilježje poginulim borcima mjesne zajednice Verići u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Oni su obišli i obnovljenu javnu česmu u blizni škole koja je izgrađena 1936. godine.