{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svečano pušten u rad Blok 6 Termoelektrane Tuzla

21.2.2013. u 15:18
0
23
Svečano pušten u rad Blok 6 Termoelektrane Tuzla
0
Blok 6 TE Tuzla, čija je revitalizacija koštala 125 miliona KM, danas je svečano pušten u rad uz prisustvo federalnih i kantonalnih političara te rukovodstva EP BiH. Revitalizacijom bloka, snage 215 megawata, njegov životni vijek je produžen za 15 godina, a nakon projekta revitalizacije iz menadžmenta kompanije najavljuju izgradnju Bloka 7.
Direktor EP BiH Elvedin Grabovica prezentovao je ostvarene rezultate kompanije u 2012. godini, a ističe kako je u toku prikupljanje dokumentacije za Blok 7 te najvljuje kako će njegova izgradnja početi sredinom 2013. godine.

Inače, Elektroprivreda BiH je finansirala revitalizaciju Bloka 6, a u rekonstrukciji su korištene najmodernije tehnologije. S ovim blokom u TE Tuzla računaju kako neće imati nikakvih ograničenja 2018. godine kada je riječ o emisiji štetnih čestica koje se ispuštaju u zrak.

Godišnja proizvodnja električne energije Bloka 6 je 1.100 GWh što će i dalje omogućiti pouzdanu i kvalitetnu distribuciju električne energije građanima i privrednim subjektima, a rudnicima će povećati isporuku uglja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: