Svečano otvoreno multipleks kino 'Ekran'

S
Sarajevo-x.com
12.11.2009. u 13:47
0
13
Svečano otvoreno multipleks kino 'Ekran'
0
Svečano otvoreno multipleks kino 'Ekran'
U Zenici je, u srijedu 11. novembra, svečano otvoreno multipleks kino 'Ekran'. Odmah po otvaranju ljubiteljima sedme umjetnosti omogućeno je gledanje tri svjetska hita 'Surogati', 'Nebesa' i 'Gola istina', a već danas Zeničani imaju priliku da prate svjetsku premijeru filma katastrofe '2012.' i to uz vrhunski kvalitet tona i slike.
Multipleks je smješten u prostoru nekadašnjeg kina 'Zenica', a proteže se na 2.600 kvadratnih metara, koji predstavljaju 'zabavu za cijelu porodicu'.

Naime, novootvoreni kompleks ima tri kinodvorane sa 80, 120 i 200 mjesta, ali i tobacco i media shop, caffe bar, caffe slastičarnicu, restoran sa toplom linijom, igraonu za djecu sa prostorima za proslavu rođendana, salon za zabavu sa bilijarima, stonim nogometom, košarkom, air hockeyom, video konzolama i brojnim drugim sadržajima.

Izgradnja multipleksa 'Ekran' trajala je tri godine, a investitori su bili kompanije Ekran d.o.o. i Tropik d.o.o.

Program je otvoren sa sedam naslova u istom danu, te filmofili imaju mogućnost da uživaju u posebnom ugođaju dok gledaju najnovija filmska ostvarenja.

Investitori su najavili prikazivanje pet do sedam filmskih naslova sedmično, te po dva nova filma svake sedmice, a najmanje 15 projekcija dnevno u terminu o 10 do 24 sata.

Također, vikendom je planirano prikazivanje najnovijih umjetničkih ostvarenja iz produkcije dječijeg i porodičnog filma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: