BiH
107

Svečano otvorene nove prostorije Predstavništva Beča u Sarajevu

FENA
(Foto: FENA)
Predstavništvo Grada Beča u Sarajevu, Eurocomm PR Sarajevo, reorganizirano je i nikad nije bilo bolje, istaknuto je danas na svečanom otvaranju novih prostorija Ureda u zgradi UNITIC-a u Sarajevu.

Kako su u obraćanju prisutnima, među kojima je bio austrijski ambasador Martin Pammer, istaknuli direktori Eurocomma iz Beča, inače kompanije Bečkog holdinga, Marcin Kotlowski i Markus Pollhuber, Beč već dugo sarađuje s partnerskim gradovima, što uključuje razvijanje zajedničkih rješenja.

Većina svjetskog stanovništva živi u gradovima, te se zbog toga gradovi moraju sve aktivnije prilagođavati budućnosti i suočiti s izazovima savremenog svijeta da bi građanima omogućili najbolji kvalitet života.

"Beč se smatra mostom između Istoka i Zapada i namjeravamo da učimo od vas, ali i da pokažemo šta smo postigli. Želimo da sarađujemo u okviru različitih EU projekata, jer je Evropa najbolje mjesto za život. Razmjena iskustva s drugim gradovima je veoma važna i za stvaranje posebnog ekonomskog prostora, a želimo razvijati saradnju i s medijima o temama vezanim za Beč", istaknuto je na svečanosti.