|

Svečano otvorene nove prostorije Medžlisa IZ-a Modriča

Svečano otvorene nove prostorije Medžlisa IZ-a Modriča
4
F
FENA
15.2.2013. u 17:31
0
komentara
4

dijeljenja
Svečano otvorene nove prostorije Medžlisa IZ-a Modriča Modriča
Uz prisustvo najviših predstavnika Islamske zajednice u BiH, danas su u Modriči svečano otvorene prostorije Medžlisa Islamske zajednice u toj općini.
Nove prostorije Medžlisa nalaze se u neposrednoj blizini Čaršijske džamije, u kojoj je klanjan džuma namaz.

Novi objekat Medžlisa Islamske zajednice bit će, kako je rečeno, administrativno-obrazovni centar za Bošnjake, vejrnike u ovoj i susjednim općinama.

Otvaranju je prisustvovao i reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović, te drugi visoki vjerski i predstavnici entitetske i lokalne vlasti.

U islamskoj zajednici Modriča rečeno je da posjeta reisa ef.Kavazovića ima izuzetan značaj za bošnjake povratnike na područje ove općine te da uliva dodatnu snagu i sigurnost na putu kojim idu, a to je put stvaranja što boljih uvjeta za nesmetano odvijanje života Bošnjaka povratnika na svoja prijeratna ognjišta, uz izgradnju što boljih dobrosusjedskih odnosa s pripadnicima drugih vjerskih zajednica.

Sve to je zasnovano na principima jednakosti i ravnopravnosti na temelju Ustava Bosne i Hercegovine.

Na današnjoj svečanosti je rečeno i da je Modriča primjer religijske tolerancije.

Izgradnju novih prostorija Medžlisa pomogli su Rijaset, Muftiluk te džematlije, a dosad je uloženo oko 163.000 KM, dok je za potpuno opremanje potrebno još sredstava.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.