BiH
0

Svečano otvorena Termalna rivijera Ilidža

Sarajevo-X
U petak je u Sarajevu uz prisustvo brojnih predstavnika vlasti Bosne i Hercegovine, Republike Slovenije te međunarodnih institucija, svečano otvorena Termalna rivijera Ilidža. Ovim se završila prva faza investicijskih ulaganja u okviru projekta Terme Ilidža d.o.o..

Tokom svečanog dijela ceremonije, prisutnima su se obratili direktor Termi Ilidža d.o.o. gospodin Zvonko Krulc, premijer Kantona Sarajevo gospodin Denis Zvizdić te ministar za privredu Republike Slovenije gospodin Andrej Vizjak.

"Ne samo da se veselim, nego sam i oduševljen, kao što su vjerovatno oduševljeni svi danas prisutni na svečanom otvorenju, a bit će oduševljeni i korisnici vodenog parka. Projekat je primjer saradnje ljudi iz dviju država koji su u njega ugradili svoje znanje i svoje snove", rekao je gospodin Krulc.

Vrijednost ovog zajedničkog projekta, u kojem su učestvovali Terme Čatež sa 90% i Kanton Sarajevo sa 10%, iznosi oko 32 miliona konvertibilnih maraka i ujedno predstavlja jedan od najvećih turističkih projekata ove vrste u BiH.

Termalna rivijera Ilidža zauzima 15 hektara i nudi svojim posjetiocima atraktivne vodene programe sa popratnim sadržajima na ukupno 5.631 kvadratnih metara termalnih vodenih površina te svu potrebnu tehničku opremu i infrastrukturu. Investicija je važna i sa stanovišta zapošljavanja, jer će u prvoj fazi zaposliti više od 70 radnika.

Nakon programskog dijela svečanosti, u 14 sati, Termalna rivijera Ilidža otvorila je svoja vrata i ostalim posjetiocima.