|

Svečano otvorena obnovljena Klinika za psihijatriju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar

Svečano otvorena obnovljena Klinika za psihijatriju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar
32
Klix.ba
7.2.2017. u 14:50
41
komentara
32

dijeljenja
1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6
U okviru najvećeg projekta energetske učinkovitosti u Bosni Hercegovini (Bosnia Energy Efficiency Project - BEEP), u Mostaru je svečano otvorena Klinika za psihijatriju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar na kojoj je finalizirana implementacija mjera energetske učinkovitosti.
Psihijatrijska klinika je jedan od 18 javnih objekata koji je renoviran u okviru projekta u toku 2016. godine. U obnovu je uloženo više od 809.000 KM, a radovi su realizirani u skladu sa svjetskim standardima iz oblasti energetske učinkovitosti. Implementacija mjera energetske učinkovitosti na Psihijatrijskoj bolnici podrazumijevala je integriranje termičke izolacije u fasadu objekta i krova, kao i zamjenu vanjskih otvora na ovojnici fasadnih površina.

Svečanom otvorenju rekonstruirane klinike, između ostalih, prisustvovali su i Josip Martić, federalni ministar prostornog uređenja, doc. dr. Vjekoslav Mandić, federalni ministar zdravstva, kao i predstavnici SKB Mostar - direktor prof. dr. sc. Ante Kvesić i predstojnik Klinike za psihijatriju prof. dr. sc. Miro Klarić.

Tokom svečanosti Josip Martić, federalni ministar prostornog uređenja, u svom govoru naglasio je apsolutnu neophodnost realizacije projekata velike uštede energije: "Ponosni smo na implementaciju ovog veoma značajnog projekta, kao i činjenicu da energetska učinkovitost postaje sve značajnija tema u Federaciji BiH. Federalno ministarstvo prostornog uređenja će i dalje nastojati osigurati što bolje uvjete za implementiranje projekata rekonstrukcije svih javnih objekata i osigurati ulaganja u području energetske učinkovitosti u ovom dijelu zemlje".

BEEP je najveći projekt energetske učinkovitosti u BiH koji se realizira uz pomoć Svjetske banke. Projekt se implementira u razdoblju od 2015. do 2018. godine s ciljem predstavljanja prednosti i održivosti energetske učinkovitosti. Procjenjuje se da će od povećanja energetske učinkovitosti višestruke koristi imati oko 80.000 korisnika objekata u javnom sektoru. Također, ovaj projekt pruža podršku Vladi na ispunjavanju obveza iz Sporazuma energetske zajednice, kojim se obvezala na implementiranje direktive EU iz oblasti energetske učinkovitosti.
Prijavi grešku


Komentari (41)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...