{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svečano otvorena ambulanta porodične medicine u Mrakovu

10.10.2013. u 15:47
0
1
Svečano otvorena ambulanta porodične medicine u Mrakovu
0
Svečano otvorena ambulanta porodične medicine u Mrakovu
U MZ Mrakovo danas su svečano otvoreni ambulanta porodične medicine i ured MZ Mrakovo. Blizu 3.000 stanovnika MZ Mrakovo dobilo mogućnost da se opredijele za liječenje u novootvorenoj ambulanti u Mrakovu, tako da neće morati svakodnevno putovati do Ilijaša. Projekt je koštao 350.000 KM.
Ovo je posljednja iz mreže od četiri ambulante porodične medicine, planirane za područje općine Ilijaš, utvrđene Odlukom o usvajanju mreže ambulanti porodične medicine u JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, koju je usvojila Skupština Kantona Sarajevo 27. januara 2005. godine.

Izgradnja ovog objekta počela je 2011. godine. Izvođenje radova odvijalo se u fazama u skladu sa osiguravanjem finansijskih sredstava.

Realizaciju projekta izgradnje Ambulante porodične medicine finansirali su Ministarstvo zdravstva KS i Općina Ilijaš, a opremu za ambulantu je osiguralo Federalno ministarsvo zdravstva.

Objekt je veličine 151 m2, sa dvije ordinacije i jednom intervencijom, a osim ambulante napravljene su i funkcionalne prostorije za potrebe MZ.

Izvođač radova je firma Polet Srebrenica d.o.o. Ilijaš, a stručni nadzor nad izvođenjem radova vršio je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.
Blizu 3.000 stanovnika sa ovog područja će imati mogućnost da se opredjele za liječenje u ovoj ambulanti, tako da neće morati svakodnevno putovati do Ilijaša, te će time doći i do rasterećenja Doma zdravlja Ilijaš.

Prisutnima su se obratili direktorica JU Domovi zdravlja KS prim. dr. Dženana Tanović, načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, ministar zdravstva KS dr. Eldan Lokmić i dr. Vildana Doder u ime Federalnog ministarstva zdravstva, koji su simboličnim presijecanjem vrpce građanima MZ Mrakovo poklonili ambulantu na korištenje.

Ovo je samo jedan u nizu projekata koji su realizovani u ovoj MZ. Ovo područje je itekako napredovalo u poslijeratnom periodu u svakom pogledu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: