BiH
0

Svečano otvoren Mercator centar Tuzla

NINA
Danas je u Tuzli otvoren Mercator centar, drugi takav centar u Bosni i Hercegovini.

Centar su simboličnim rezanjem trake otvorili Zoran Janković, predsjednik uprave Mercatora, Mensud Lagumdžija, direktor Mercator BH, i Jasmin Imamović, načelnik općine Tuzla.

U modernom i savremeno opremljenom centru, ukupne površine kompleksa 21.937 kvadratnih metara, u potpuno klimatiziranom objektu, posjetitelji mogu naći sve na jednom mjestu. Samo u hipermarketu nudi se više od 30.000 biranih artikala po konkurentnim cijenama, a uz to kupcima stoji na raspolaganju i 26 različitih trgovina, ugostiteljskih i uslužnih objekata, cvjećara, banki i ljekarni.

Za lakšu i povoljniju kupovinu za potrošače su pripremljene mnoge promotivne akcije i projekti: «Bez dileme», «Cijena dana», «Bosanska korpa», a popularna Mercator Pika kartica vlasnicima nudi prikupljanje bodova, ostvarivanje popusta i sudjelovanja u nagradnoj igri.

Vrijednost investicije kojom je Tuzla dobila moderni evropski prodajni centar je 33 miliona konvertibilnih maraka. Glavni izvođač radova je firma Energogroup BH uz brojne saradnike i podizvođače, među kojima su i brojne firme iz Tuzle i okolice. U Mercatorovim prodavnicama u sklopu centra u Tuzli, zaposlenje je našlo 184 radnika.

Urbanističko rješenje pokrivanja dijela korita rijeke Jale dio je projekta Mercator centra Tuzla i radovi u vrijednosti od 1,400.000 konvertibilnih maraka predstavljaju donaciju Mercatora općini Tuzla.

Na prigodnoj svečanosti u Mercator centru podijeljene su novčane donacije Centru za psihosocijalnu pomoć «Osmijeh» iz Gračanice i pjevačkom horu «Leopold Volkmer», a hiljade okupljenih Tuzlaka zabavljali su Hari Mata Hari, Erato, If, Zerina Cokoja, Petar Grašo i drugi.