{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Svečano otvoren Avaz Business Center

N
NINA
11.2.2005. u 00:20
0
0
Svečano otvoren Avaz Business Center
0
Svečano otvoren Avaz Business Center
Svečanim govorom visokog predstavnika u BiH Paddyja Ashdowna, premijera BiH Adnana Terzića i direktora Avaza Fehima Škaljića sinoć je u Sarajevu otvoren Avaz Business Center.
"Svjesni vremena koje dolazi i zahtjeva da se integriramo i budemo dio Evrope, spremamo se i hoćemo to da budemo. Investirajući na ovim prostorima nastojali smo potaknuti druge investitore da idu našim putem i da pokažemo da se u BiH može i treba ulagati i da je to šansa i za nas i druge", kazao je Škaljić.


S njegovim riječima složio se i premijer Terzić. "Sarajevo je dobilo novi eksponent arhitekture i ulaz u novo stoljeće. Očekujem da će izgradnja ovog zdanja doprinijeti boljem izgledu i samom sadržaju glavnog grada BiH", kazao je Terzić.

Visoki predstavnik u BiH istaknuo je da su tri razloga zbog kojih je došao na otvorenje - što BiH otvaranjem ovog centra šalje poruku prema vani da je ponosna na sebe, što je na zgradi znak Dnevnog avaza koji nam kaže da je to napravljeno u BiH te da je to primjer kako BiH ulaže u samu sebe.

Na otvorenju su među mnogobrojnim predstavnicima kulturnog i političkog života u BiH bili prisutni i predstavnici diplomatskog kora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: