Bjelašnica
0

Svečano otvaranje dvosjedne žičare na Štinjem Dolu

Sarajevo-x.com
Svečano otvaranje dvosjedne žičare na Štinjem Dolu na Bjelašnici, čiju obnovu je finansirao Kanton Sarajevo, bit će upriličeno u subotu, 2. februara u 12:00 sati, saopćeno je iz Olimpijskog centra ZOI 84.

Svečanosti će prisustvovati predsjedavajući Skupštine KS Denis Zvizdić, premijer KS Samir Silajdžić, resorni ministri u Vladi KS, načelnici općina Ilidža, Hadžići i Trnovo te direktor ZOI’84 Olimpijskog centra mr. Nedžad Ajnadžić.

Istog dana, s početkom u 8:00 sati će se na Igmanu održati prezentacija novih sadržaja pod nazivom "Novo lice Igmana i Bjelašnice". Ovom prilikom, bit će prezentirane motorne sanke "Bombardier" koje će se od subote naći na spisku usluga koje pruža SKI Centar Igman. Prezentacija će biti održana i na Bjelašnici, 9 februara, od kada će se zvanično početi pružati ovu uslugu i na ovoj planini.

Posjetiocima je omogućeno i iznajmljivanje motornih sanki i to na 10 minuta (15 KM), 20 minuta (25 KM), 30 minuta (40 KM) i 60 minuta (70 KM), kazali su iz Olimpijskog centra ZOI 84.

U okviru "Dana sporta na snijegu", 2. februara, cijena dnevne karte na Igmanu i Bjelašnici bit će snižena na 20 KM.