{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Svečano obilježen 85. rođendan kraljice Elizabethe II

S
15.6.2011. u 20:02
0
2
Svečano obilježen 85. rođendan kraljice Elizabethe II
0
Svečano obilježen 85. rođendan kraljice Elizabethe II
Ambasada Velike Britanije u BiH večeras je svečanim prijemom za zvanice iz političkog, kulturnog, poslovnog i diplomatskog života BiH, kao i britanske i diplomatske zajednice u BiH, obilježila 85. rođendan britanske kraljice Elizabethe II.
Domaćin skupa je bio ambasador ove zemlje u BiH Michael Tatham, koji je istakao da svrha prijema nije samo u proslavi kraljičinog rođendana, jer je to i prilika za britansku Ambasadu i Britanski savjet da zahvale svim prijateljima i saradnicima za njihovu podršku i partnerstvo u radu ove ambasade tokom protekle godine.


Prema Tathamovim riječima, cilj rada Ambasade jeste pružanje podrške BiH u njenom napretku ka evropskim i evroatlantskim integracijama, te podržavanje britanskih komercijalnih, konzularnih i diplomatskih interesa u BiH.

Tatham je u svom govoru podstakao zvaničnike BiH da uspostavljanje vlasti postave za svoj najvažniji prioritet, te da naporno i konstruktivno rade na postizanju političkog dogovora koji će omogućiti napredak BiH.


On je ocijenio da je od ključnog značaja brzo uspostavljanje nove državne vlasti koja će imati kapacitet i političku spremnost da se energično pozabavi reformskim prioritetima BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: