{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Svečano obilježen 85. rođendan kraljice Elizabethe II

S
15.6.2011. u 20:02
0
2
Svečano obilježen 85. rođendan kraljice Elizabethe II
0
Svečano obilježen 85. rođendan kraljice Elizabethe II
Ambasada Velike Britanije u BiH večeras je svečanim prijemom za zvanice iz političkog, kulturnog, poslovnog i diplomatskog života BiH, kao i britanske i diplomatske zajednice u BiH, obilježila 85. rođendan britanske kraljice Elizabethe II.
Domaćin skupa je bio ambasador ove zemlje u BiH Michael Tatham, koji je istakao da svrha prijema nije samo u proslavi kraljičinog rođendana, jer je to i prilika za britansku Ambasadu i Britanski savjet da zahvale svim prijateljima i saradnicima za njihovu podršku i partnerstvo u radu ove ambasade tokom protekle godine.


Prema Tathamovim riječima, cilj rada Ambasade jeste pružanje podrške BiH u njenom napretku ka evropskim i evroatlantskim integracijama, te podržavanje britanskih komercijalnih, konzularnih i diplomatskih interesa u BiH.

Tatham je u svom govoru podstakao zvaničnike BiH da uspostavljanje vlasti postave za svoj najvažniji prioritet, te da naporno i konstruktivno rade na postizanju političkog dogovora koji će omogućiti napredak BiH.


On je ocijenio da je od ključnog značaja brzo uspostavljanje nove državne vlasti koja će imati kapacitet i političku spremnost da se energično pozabavi reformskim prioritetima BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: