|

Svečano i radno obilježen Dan nezavisnosti BiH u Švedskoj

Svečano i radno obilježen Dan nezavisnosti BiH u Švedskoj
1
Klix.ba
27.2.2017. u 14:57
11
komentara
1

dijeljenja
1/13
2/13
3/13
4/13
5/13
6/13
7/13
8/13
9/13
10/13
11/13
12/13
13/13
U organizaciji APU Networka 25. februara 2017. u prelijepom ambijentu Norra Latinu Štokholm upriličeno je obilježavanje 25 godina nezavisnosti BiH i 10 godina postojanja APU Networka.
S ciljem da se ukaže na pozitivne efekte i važnost uvezivanja Bosanaca i Hercegovaca u i van granica Bosne i Hercegovine do sada i u budućnosti, prisutni su imali priliku čuti priče pojedinaca i organizacija o njihovom radu, postignućima i iskustvima.

Proslavi su prisustvovali gosti, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz Švedske:
ambasadorica BiH u Kraljevini Švedskoj Vesna Ćužić, novinar, državnik, pisac i jedan od prvih članova Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Stjepan Kljuić, redateljica Jasmila Žbanić i pobjednik Sveriges Kockarnas kamp 2016. Edin Džemat (najveće takmičenje profesionalnih kuhara Švedske). Potom Negra Efendić, novinarka dnevnog lista Svenska Dagbladet i dobitnik Stora journalistpriset 2016. ("Velika novinarska nagrada"), režiser Goran Kapetanović, pobjednik švedskog Oscara sa svojim filmom "Moja tetka u Sarajevu" te mnogobrojni bh. građani koji žive u Švedskoj i švedska publika.

Uz moderaciju Amele Švrake i Dženana Karića mogle su se čuti pozitivne priče iz BiH, razmijeniti mišljenja sa gostima i družiti se u prigodnoj atmosferi. U zabavnom dijelu programa nastupila je mlada i talentirana muzičarka Larisa Cof, porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

APU Network, sa sjedištem u Štokholmu, mreža je koja danas okuplja osobe, kompanije i organizacije koje zajedno žele da doprinesu razmjeni između Bosne i Hercegovine i Švedske u oblastima obrazovanja, poduzetništva, kulture i sporta. Organizacija broji više od 700 članova.

APU Network je ovim sedmi put uspješno organizirao obilježavanje Dana nezavisnosti BiH u Švedskoj.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...