BiH
62

Svečana akademija povodom obilježavanja 25. godišnjice Asocijacije mladih SDA

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Svečana akademija u povodu obilježavanja 25. godišnjice osnivanja Muslimanskog omladinskog saveza, koji je preteča današnje Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije (SDA) bit će upriličena u subotu, 26. decembra, u Sarajevu.

Aktivistima Asocijacije mladih SDA iz svih dijelova BiH obratit će se član Predsjedništva BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović.

Akademiji će prethoditi posjeta aktivista Asocijacije mladih SDA Šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu, gdje će položiti cvijeće na mezar prvog predsjednika Republike BiH, prvog i počasnog predsjednika SDA Alije Izetbegovića.

Program obilježavanja 25. godišnjice Asocijacije mladih SDA počet će dan ranije, u petak 25. decembra, posjetom zamjenika predsjednika Asocijacije mladih SDA Eldara Čomora sarajevskom Tabačkom mesdžidu, čijoj biblioteci će biti uručen poseban poklon.

Na taj način aktivisti Asocijacije mladih SDA podsjetit će na mjesto u kojem je prije 25 godina osnovan tadašnji Muslimanski omladinski savez iz kojeg je proizašla današnja Asocijacija mladih SDA, najstariji politički pomladak osnovan nakon demokratskih promjena u BiH, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

SDA