{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sve više pretplatnika agencije Anadolija u Evropi

A
21.11.2013. u 11:04
10
4
Sve više pretplatnika agencije Anadolija u Evropi
10
Balkanska direkcija agencije Anadolija najviše je prenošena novinska agencija u toj regiji u posljednjih dvije godine, otkad je počela sa servisom na BHS jezicima.


Agencija Anadolija (AA) je otvorila svoje predstavništvo u Briselu u oktobru ove godine i zajedno sa predstavništvom AA na Balkanu postala je jedan od značajnih i pouzdanih izvora vijesti u Evropi.

Predstavništvo AA na Balkanu je počelo sa radom u martu 2012. godine proizvodeći vijesti, fotografije i video zapise na tri jezika, bosanskom, hrvatskom i srpskom te je, prema istraživanjima, postala najutjecajnija novinska agencija u ovoj regiji Evrope za samo dvije godine.

"AA je donijela jedan novi format koji je nedostajao u novinskim agencijama, a to su ekskluzivne vijesti i priče. AA nije glas nijedne političke partije, ustanove ili centra moći. Uvijek nudi mnogo važnije vijesti od drugih novinskih agencija. To je definitivno najviše citirana novinska agencija u regiji", kaže Suzana Stambol, direktorica BHT-a, pretplatnika AA vijesti.

Agencija Anadolija izvještava iz zemalja u regiji kao što su BiH, Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Kosovo, Slovenija, Albanija, Makedonija, Rumunija, Bugarska i Grčka.Trenutno ima više od 50 pretplatnika u regiji među kojima se nalaze najtiražniji listovi, državne i regionalne televizije i internet portali.

“Al Jazeera Balkans redovno koristi vijesti AA., koja prizvodi odlične fotografije i priče iz svih dijelova svijeta. AA je uvela jednu potpuno novu dimenziju u medijima. Agencija Anadolija je definitvno bolja od drugih novinskih agencija u regiji”, kazao je generalni menadžer Al Jazeera Balkans Edhem Fočo.

Mnogi u regiji su prepoznali analitički i sistemski pristup AA izvještača prilikom pračenja događaja u regiji i svijetu.“Zaista je dobro što imamo AA u regiji jer je to globalna novinska agencija koja obogaćuje našu medijsku industriju. Zadovoljan sam objektivošću i autentičnošću sadržaja AA, ali i nečim novim, analitičkim prisutupom pričama, što do sada nismo imali na domaćoj medijskoj sceni”, kaže Sedin Ćenan, direktor TV 1 dok čelnici medija u regiji navode da AA vro često donosi originalne priče iz cijele regije.

“Vrlo smo zadovoljni sadržajem vijesti AA, posebno sa Balkana i evropske regije. Unikatne i originalne priče malih zajednica privlače veliku pažnju”, kaže urednik T portala u Hrvatskoj Bojan Stilin.

Kenan Ćerimagić, direktor vijesti TV Hayata ističe da je “AA vrlo važan izvor za događaje sa vrlo inovativnim uglom posmtranja regionalnih i svjetskih priča”.

Omer Cetres, director predstavništva AA za Balkan izjavio je da je Anadolija uspjela privući veliku pažnju regionalnih medija u vrlo kratkom periodu.

“Agencija Anadolija nudi vrlo kvalitetne usluge, i radi marljivo kako bi još više povećala kvalitet i kvantitet svojih proizvoda”, poručuje šef za marketing ureda AA za Balkan Nafisa Latić.

Inače, posljednjih mjeseci značajno je povećan broj pretplatnika na vijesti AA u Evropi pa su tako odnedavno novi pretplatnici vijesti AA ugledni evropske medijske kuće Euronews i Detusche Welle.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: