BiH
0

Sve veće potrebe za stručnom PR edukacijom u Bosni i Hercegovini

Klix.ba
Londonska škola za odnose s javnošću počinje sa radom 19. septembra u Sarajevu.

Londonska škola za odnose s javnošću, LSPR (London School of Public Relations), će 19. septembra u Sarajevu započeti s edukacijom već 4. generacije polaznika koji žele steći ili nadopuniti svoja znanja na području strateškog komuniciranja i odnosa s javnošću. Edukacija će trajati do 22. novembra, a predavanja će se održavati petkom od 18. do 21. sat i subotom od 9.00 do 11. sati. U 8. sedmica polaznici će se upoznati s različitim područjima odnosa s javnošću, teoretskim i praktičkim pristupom. Nakon uspješno položenog ispita dobit će međunarodno priznate certifikate LSPR, a usvojene tehnike mogu odmah početi koristiti u svakodnevnim radnim aktivnostima.

Polaznici će se na ukupno 16 predavanja i radionica upoznavati s kriznim komuniciranjem, internim komuniciranjem, odnosima s medijima, pripremom događaja, web komuniciranjem, korporativnim komuniciranjem i upravljanjem robnim markama, te planiranjem i izvedbom komunikacijskih projekata i mjerenjem njihovih rezultata. Srest će se i s nastupom pred kamerama, odnosno javnim nastupom, te posjetiti i TV i jednu od novinskih kuća. Predavači su visokokvalificirani stručnjaci praktičari i dolaze iz međunarodnih savjetodavnih agencija, poduzeća, medija i vladinih organizacija šta omogućava multidisciplinarno usvajanje stručnih znanja i razmjenu praktičnih iskustava.

Do sada je ovu školu (LSPR BIH) završilo sedamdesetak predstavnika uglednih tvrtki i organizacija, organizacija kao npr; Lijanovići, Reiffeisenbank, Elektroprivreda BiH, Volkswagen, OHR, OSCE, WHO, Vlada Brčko, Intereuropa, HVB banka, Nestle, Centralna banka BiH, Irex Promedia, UNDP BiH, Radio Slobodna Evropa, MUP Kanton Sarajevo, ONASA, Mreža Plus, ENI, Grad Mostar, Grad Sarajevo, Hypo Alpe Adria, a djeluje po franšizi LSPR iz Londona, u organizaciji SPEM Komunikacijske skupine, međunarodne agencije za strateško savjetovanje, koja vodi školu u Sloveniji, Hrvatskoj i BIH.

Londonska škola za odnose s javnošću ima već jedanastogodišnju tradiciju i priznata je od strane međunarodnih stručnih organizacija: (Međunarodno udruženje agencija za odnose s javnošću – ICCO, Slovensko udruženje agencija za odnose s javnošću - ZOJS, Englesko udruženje novinara - NUJ, Udruženje savjetnika za odnose s javnošću – PRCA, Međunarodno udruženje poslovnih komunikatora – IABC), kao i svjetskih savjetodavnih agencija Hill & Knowlton, Porter Novelli Int. i Schandwick kao jedna od najvažnijih edukacijskih mogućnosti u razvoju karijere na području odnosa s javnošću.

Upisi su već u toku, i to na e-adresi: [email protected] (Online Prijave: www.lspr-adria.net) i broju telefona 061 161 920 (Edhem Ekmeščić), a broj polaznika je ograničen.

Dodatne informacije: SPEM Komunikacijska skupina,

Maja Rečnik, telefon: 00386 2 228 44 30 E-mail adresa: [email protected] www.lspr-adria.net

O izvođaču

SPEM Komunikacijska skupina vodeća je agencija za strateško komuniciranje i odnose s javnošću i članica međunarodne mreže agencija Porter Novelli. U svojim podružnicama u Sarajevu, Mariboru, Ljubljani i Zagrebu zapošljava 40 stručnjaka. Petnaestogodišnje iskustvo na području odnosa s javnošću i integriranoga komuniciranja na području Slovenije i Evrope uvrštava agenciju u svjetski vrh. Osnovne djelatnosti poduzeća na području komuniciranja su odnosi s javnošću, strateško savjetovanje managementa na području korporativnih i marketinških komunikacija, kvalitativno i kvantitativno tržišno istraživanje kao i istraživanje javnoga mnijenja, kliping (praćenje i analiza medija), lobiranje, javni odnosi, tržišne komunikacije i stručne edukacije.