{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sve tri kandidatkinje uspješno položile pismeni ispit

F
21.7.2009. u 15:43
0
3
Sve tri kandidatkinje uspješno položile pismeni ispit
0
Sve tri kandidatkinje uspješno položile pismeni ispit
Lidija Topić
Sve tri kandidatkinje za direktoricu Direkcije za evropske integrijacije BiH (DEI), Nevenka Savić, Elmira Pašagić i Lidija Topić, položile su uspješno jučerašnji pismeni dio stručnog ispita, izjavila je danas za Fenu v.d. pomoćnice direktora Agencije za državnu službu BiH (ADS) u Sektoru za postavljenja Enisa Zec.
Zec je pojasnila da su njihovi radovi bili šifrirani i nakon završetka ispita komisija je ocjenjivala radove i objavila rezultate pismenog dijela ispita na web stranici ADS-a. Najviše bodova imala je Topić, 91,25, zatim Savić, 88,25, dok je Pašagić imala 78,17 bodova.

Danas u 12 sati kandidatkinje su pozvane da pristupe intervju, odnosno usmenom dijelu ispita. Po okončanju intervjua izvršit će se njegovo ocjenjivanje i sačinit će se lista uspješnih kandidatkinja. Intervju se ocjenjuje od 0 do 30 bodova, a za položen ispit potrebno je najmanje 16 bodova.

Zec se nada da će do kraja dana rezultati biti objavljeni na web stranici ADS-a.

Agencija za državnu službu će zatim proslijediti mišljenje sa listom uspješnih kandidata Vijeću ministara BiH, koje je nadležno za izbor direktorice. Rok u kojem Vijeće ministara BiH treba to uraditi je 30 dana od dana dostavljanja mišljenja, navela je Zec.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: