{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sve tri kandidatkinje uspješno položile pismeni ispit

F
21.7.2009. u 15:43
0
3
Sve tri kandidatkinje uspješno položile pismeni ispit
0
Sve tri kandidatkinje uspješno položile pismeni ispit
Lidija Topić
Sve tri kandidatkinje za direktoricu Direkcije za evropske integrijacije BiH (DEI), Nevenka Savić, Elmira Pašagić i Lidija Topić, položile su uspješno jučerašnji pismeni dio stručnog ispita, izjavila je danas za Fenu v.d. pomoćnice direktora Agencije za državnu službu BiH (ADS) u Sektoru za postavljenja Enisa Zec.
Zec je pojasnila da su njihovi radovi bili šifrirani i nakon završetka ispita komisija je ocjenjivala radove i objavila rezultate pismenog dijela ispita na web stranici ADS-a. Najviše bodova imala je Topić, 91,25, zatim Savić, 88,25, dok je Pašagić imala 78,17 bodova.

Danas u 12 sati kandidatkinje su pozvane da pristupe intervju, odnosno usmenom dijelu ispita. Po okončanju intervjua izvršit će se njegovo ocjenjivanje i sačinit će se lista uspješnih kandidatkinja. Intervju se ocjenjuje od 0 do 30 bodova, a za položen ispit potrebno je najmanje 16 bodova.

Zec se nada da će do kraja dana rezultati biti objavljeni na web stranici ADS-a.

Agencija za državnu službu će zatim proslijediti mišljenje sa listom uspješnih kandidata Vijeću ministara BiH, koje je nadležno za izbor direktorice. Rok u kojem Vijeće ministara BiH treba to uraditi je 30 dana od dana dostavljanja mišljenja, navela je Zec.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: