Banja Luka
0

Sve spremno za početak SP-a u raftingu

FENA
Sve je spremno za Svjetsko prvenstvo u raftingu "Banja Luka 2009.", čije će svečano otvaranje biti održano u nedjelju uveče u gradu na Vrbasu, potvrdio je banjalučki gradonačelnik i predsjednik Organizacionog odbora takmičenja Dragoljub Davidović.

Svjetsko prvenstvo će okupiti 55 timova iz 35 država, a najbolji rafteri svijeta takmičit će se na rijekama Vrbas u Banjoj Luci i Tara u Foči.

Organizator šampionata svijeta je Rafting klub "Kanjon", a očekuje sa da nastupi više od 600 takmičara iz zemalja s pet kontinenata.

Gradonačelnik Banje Luke je dodao da je ovo najveća sportska manifestacija nakon Olimpijskih igara 1984. godine u Sarajevu i najznačajniji događaj u BiH u 2009.

Direktor Svjetskog prvenstva Aleksandar Pastir smatra da će ovo takmičenje biti nešto novo što će Banja Luka, RS i BiH pokazati svijetu.

"Između ostalog, tu mislim na osvijetljenu stazu za noćni slalom koja će omogućiti da Banja Luka živi i danju i noću. Smatram da smo postavili nove standarde u svjetskom raftingu. Potrudićemo se da svakog našeg gosta dočekamo i ispratimo s osmijehom na licu, te da iz našeg grada u svijet ponese lijepe utiske", rekao je Pastir.

Organizaciju SP-a podržali su Grad Banja Luka, Vlada RS-a i Vijeće ministara BiH.