{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sve spremno za mirne proteste ispred zgrade Vlade FBiH

F
30.9.2009. u 15:05
0
10
Sve spremno za mirne proteste ispred zgrade Vlade FBiH
0
Sve spremno za mirne proteste ispred zgrade Vlade FBiH
Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja FBiH okončao je sve organizacijske i tehničke pripreme uoči održavanja mirnih protesta zakazanih za sutra ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu, potvrdio je Feni Šerif Patković, predsjednik Skupštine Saveza.
Uz koordiniranje svih neophodnih aktivnosti, Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja blagovremeno je o održavanju mirnih protesta 1. oktobra u 11.59 sati obavIjestio sve nadležne institucije.

Savez insistira na ispunjenju zahtjeva utvrđenih na vanrednoj skupštini, te traži da se isplata naknade dobitnicima najvećih ratnih priznanja i odlikovanja i članovima njihovih porodica, šehidskim porodicama, ratnim vojnim invalidima i demobiliziranim borcima vrši u skladu sa zakonom i u mjesečnom iznosu iz decembra 2008. godine, a da se razlika za mjesece u kojima je taj iznos bio umanjen isplati do kraja ove godine.

Nadalje, zatraženo je da se penzije umanjene za 10 posto, a koje su ostvarene po uredbama o povoljnijem penzionisanju dobitnika najvećih ratnih priznanja i odlikovanja, vrate na prethodni nivo, te da se razlika - umanjeni iznos penzija isplati do kraja tekuće godine.

Između ostalog, Savez insistira i na neodgodivoj smjeni resornog ministra Zahida Crnkića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: