Zabava od 21 sat
44

Sve spremno za javni doček Nove godine u Tuzli, Van Gogh obećava spektakl

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Sve je spremno za javni doček nove, 2020. godine na Trgu slobode u Tuzli, a članovi popularne grupe Van Gogh koji će građane uvesti u novo ljeto odradili su i tonsku probu. U razgovoru za Klix.ba frontmen benda Zvonimir Đukić Đule večeras Tuzlacima obećava spektakl.

Tuzlanski Trg slobode danima je pretvoren u Zimski grad u kojem je postavljena i velika bina. Na njoj će nastupiti poznata grupa Van Gogh, uz Al Dina i lokalni bend Divan.

Zabava na otvorenom u najluđoj noći u Tuzli počet će u 21 sat nastupom Divana, a nešto manje od dva sata kasnije na binu će izaći sastav Van Gogh koji će skupa s okupljenim građanima odbrojavati posljednje sekunde 2019. godine. Nakon nastupa ove grupe, na bini će se pojaviti poznati pjevač Al Dino koji će nastaviti sa zabavom.

Ekipa portala prošetala je tuzlanskim Trgom slobode gdje smo se susreli i sa Zvonimirom Đukićem Đuletom, frontmenom grupe Van Gogh koja na sceni djeluje već 33 godine.

Vidno raspoloženi Đule s nestrpljenjem očekuje izlazak na scenu, a svima koji dođu u centar Tuzle obećava odličan provod protkan najboljim numerama ove grupe.

"Drago mi je da ćemo se večeras muzikom pokloniti temperamentnim, ljubavnim, energičnim i emotivnim Tuzlacima i Tuzlankama. Radujemo se da smo ovdje i da Novu godinu dočekujemo na magičnom trgu koji izgleda božanstveno i nadam se sa različitim generacijama", kazao je Đule za Klix.ba.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Za večerašnji repertoar kaže da je sastavljen od "best of" songova jer ovakva vrsta koncerta trpi samo takvu listu.

"Sve ono što je Van Gogh za 33 godine dijelio sa publikom i sve ono uz što su generacije mnoge sastale večeras će se naći na set listi. Sreća je da Van Gogh tolike godine traje i svaki put kada izdamo album zaista ne dozvolimo sebi da budemo ispod dostojanstva, ukusa i da to bude u nekom drugom smjeru od onoga kojeg smo odabrali prije mnogo godina kada smo krenuli", istakao je frontmen popularne grupe.

U novoj, 2020. godini kaže da bi najviše volio da nas sve zdravlje zagrli.

"Na mjestu broj dva je da budemo u zagrljaju porodice i da njegujemo gnijezdo, čuvajući jedni druge. Želim da nam 2020. bude bolja od one koja iza nas ostaje. Želim da omladina odluči da više neće gledati reality programe i da se život odvija u zagrljaju između onih koji se vole i da se negdje život zaista dogodi uživo", poručio je Đule, zaželivši timu portala Klix.ba da i dalje bude "elokventan, adekvatan, aktuelan i tačan".

Organizatori javnog dočeka Nove godine u Tuzli za ovu priliku u Tuzli poduzeli su sve neophodne mjere sigurnosti kako bi cijeli događaj protekao bez incidenata.

"Sve pripreme za javni doček Nove godine u Tuzli su završene. Vodili smo računa o svim aspektima, posebno onom bezbjedonosnom. Angažovan je veliki broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona koji će biti u civilnoj odjeći i uniformama, ali i pripadnika obezbjeđenja, redarske službe, Civilne zaštite, Hitne pomoći i Vatrogasaca", kazao je za Klix.ba direktor Turističke zajednice Tuzle Edin Jahić.

Organizatori od sugrađana očekuju da se ponašaju kao i prethodne godine kada na Trgu slobode nije bačena nijedna petarda.

"Zbog toga smo preduzeli i rigorozne sankcije za nesavjesne građane koji zbog upotrebe pirotehničkih sredstava mogu dobiti novčanu kaznu od 150 do 1.500 KM. Naše je sada da se lijepo zabavimo, a i vrijeme nas je poslužilo. Ovom prilikom pozivam vaše čitatelje da dođu i provedu najljepšu noć na Trgu slobode", naveo je Jahić, također obećavši spektakl.

Prošle godine na javnom dočeku Nove godine u Tuzli prisustvovalo je 15.000 građana, a organizatori ovaj put očekuju da će spomenuta brojka biti premašena. Osim nastupa spomenutih izvođača za sve posjetitelje će biti upriličen i spektakularan vatromet.