|

Sve spremno za doček Nove godine na glavnom trgu

Sve spremno za doček Nove godine na glavnom trgu
0
F
FENA
31.12.2007. u 14:28
0
komentara
0

dijeljenja
Sve spremno za doček Nove godine na glavnom trgu
Za najmlađe Banjalučane danas je organizirala proslava Dječije nove godine na Trgu Krajine uz prikladan dječiji kulturno-umjetnički i muzički program.
Tačno u podne gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović je najmlađim sugrađanima čestitao Novu godinu, nakon čega je upriličen scenski vatromet.

Od 20.00 do 01.30 sati na Trgu Krajine bit će održan svečani program dočeka Nove godine, za čiju je organizaciju Grad izdvojio 80.000 KM.

Uime Grada Banja Luka organizator dočeka Međunarodne, Dječije i Pravoslavne nove godine na Trgu Krajine je Javna ustanova Kulturni centar "Banski dvor".

Ovogodišnji nosioci programa dočeka međunarodne Nove godine su banjalučki bendovi “Kart Blanš” i “Saund Bit”, Marija Šestić, Jelena Šukalo i Aleksandar Makarić, dok će zvijezda večeri biti pjevač Ljubiša Stojanović Luis.

U ponoć će uslijediti odbrojavanje uz novogodišnji slogan “Ba-nja-lu-ko od zla-ta ja-bu-ko”, te gradonačelnikova čestitka i spektakularni vatromet uz zvuke valcera.

Trg Krajine u Banjoj Luci je praznično ukrašen novogodišnjim nakitom, a postavljena je i novogodišnja jelka.

Za Pravoslavnu novu godinu na glavnom banjalučkom trgu nastupit će grupa “Balkan Ekspres”, “Krajiški trubači” i grupa “Legende”.

Gradonačelnik Banje Luke Davidović i predstavnici CJB Banja Luka uputili su apel građanima da praznike proslave na miran i dostojanstven način, bez upotrebe vatrenog oružja i pirotehničkih sredstava.

Na inicijativu gradonačelnika Davidovića, u novogodišnjoj noći bit će organiziran besplatan prijevoz građana na linijima javnog gradskog prijevoza.

Iz Administrativne službe apeluju na građane da što više koriste javni gradski prijevoz radi smanjenja saobraćajnih gužvi i eventualnih nezgoda.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.