Očekujte muzičke nastupe
0

Sve je spremno za zimsku sezonu na Vlašiću, za sada bez promjene cijena ski karata

E. M.
Vlašić (Foto: E. M./Klix.ba)
Vlašić (Foto: E. M./Klix.ba)
Zimska sezona na Vlašiću tradicionalno i ove godine počinje sa popularnim Šankanjem od 15. do 17. decembra gdje se očekuju nastupi Halida Bešlića, Lepe Brene, Borisa Režaka, Antonije Čerkez, Nene Murića i drugi brojni sadržaji

Pripreme za narednu zimsku-turističku sezonu na planini Vlašić poduzete su dosta ranije nego proteklih godina i intenzivno se provode različite aktivnosti koje su potrebne da bi organizatori svim posjetiocima iz svijeta ponudili uspješnu skijašku zimsku sezonu.

Preduzeće Ozon d.d. koje upravljaju vertikalnim transportom na skijaškom centru završilo je sve pripremne radnje na kontroli i potrebnoj sanaciji ski liftova, tereni su pripremljeni i samo se očekuju još dovoljne količine padavina kako bi se upeglala staza.

"I ove godine poslovna politika ide u smjeru da neće biti poskupljenja skijaških karata u odnosu na prošlu godinu, odnosno, skijaške karte neće poskupljivati osim u slučaju drastičnih promjena u cijenama energenata i drugih proizvoda na tržištu koji utječu na rentabilnost poslovanja skijaških liftova", kazao je Goran Šarić iz Ozona.

Skijalište na Vlašiću je opremljeno sistemom za umjetno osnježenje staza u slučaju da ne bude dovoljno snijega, a iz Turističke zajednice SBK/KSB navode da su već ranije započeli pripreme za organizaciju manifestacije zvaničnog otvaranja zimske turističke sezone na Kantonu koja će se i ove godine održati na planini Vlašić u periodu od 15. do 17. decembra.

"U sklopu našeg openinga održava se i popularna manifestacija Šankanje, a ove godine to će biti: Halid Bešlić, Lepa Brena, Boris Režak, Antonija Čerkez, Neno Murić i drugi sa brojnim popratnim aktivnostima poput dočeka Djeda Mraza i podjele paketića za djecu, organizacije Igara bez granica na snijegu", kazao je Matošević.

Svi su iskazali nadu da će se u narednom periodu, i to u skorije vrijeme, nakon prvostepene presude, napokon riješiti imovinsko-pravni odnosi na planini Vlašić što će otvoriti mogućnost dugo očekivanog investiranja u sportsko-rekreacijsku infrastrukturu na planini Vlašić sa posebnim naglaskom na nova ulaganja u modernu skijašku infrastrukturu i skijaške liftove u skladu sa zahtjevima modernih i suvremenih turista.

"Na neki način možemo reći da su investicije u sportsko-rekreacijsku infrastrukturu već dugo vremena 'taoc' neriješenih imovinsko-pravnih odnosa na planini Vlašić", zaključio je Matošević.