|

Sve carine u BiH rade bez problema

Sve carine u BiH rade bez problema
90
A. Z.
18.3.2020. u 15:34
2
komentara
90

dijeljenja
Sve carine u BiH rade bez problema
Svi poslovni procesi u Upravi za indirektno oporezivanje provode se potpuno normalno i bez bilo kakvog prekida ili zastoja. Sve carinske ispostave u Bosni Hercegovini rade puno radno vrijeme, a uvozni i izvozni carinski postupci se završavaju u najkraćem mogućem roku uvažavajući poštivanje zakonskih propisa.
Direktor UIO Miro Džakula obišao je danas granične prijelaze Gradina i Gradiška gdje je promet putničkih vozila znatno smanjen, dok je pojačan promet teretnih vozila i na ulazu u BiH i prilikom izlaza iz BiH. Ovo konkretno znači da se uvoz roba u BiH, kao i izvoz roba iz BiH prema inostranstvu obavlja potpuno normalno bez obzira na krajnju destinaciju. Samo na graničnom prijelazu Gradiška u posljednja 24 sata je ušlo u BiH 250 kamiona, dok je u istom period izašlo 247 kamiona.

U skladu sa važećim uputama Vijeće ministara BiH, Uprava je izvršila sve propisane mjere u cilju zaštite od širenja koronavirusa. To se prije svega odnosi na organizaciju rada na način koji će obezbijediti osnovnu ličnu zaštitu zaposlenih u UIO, obezbjeđenje da rukovodioci svih organizacionih jedinica u Upravi budu prisutni na random mjestu kako bi se svi poslovni procesi odvijali potpuno nesmetano. Uprava je također spremna da organizuje preraspodjelu zaposlenih sa jedne na drugu carinsku lokaciju ukoliko to bude neophodno.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...