Ministar Bahilj
0

Sve benziske pumpe moraju poštovati zakonske odredbe

FENA
Mirlorad Bahilj
Mirlorad Bahilj
Federalni ministar trgovine Milorad Bahilj jučer je u Mostaru primio predstavnike Instituta za mjeriteljstvo BiH, Zavoda za mjeriteljstvo FBiH, ovlaštenih servisera, Udruge naftaša FBiH i implementatora informativnog sustava.

Kako je danas saopćeno iz Ureda za odnose s javnošću Federalne vlade, na sastanku je prezentirano trenutno stanje i količine pristiglih podataka koji se odnose na sustav za praćenje prometa naftom i naftnim derivatima benziskih pumpi pod nadzorom Federalnog ministarstva trgovine. Poseban naglasak stavljen je na greške koje se pojavljuju prilikom dostavljanje podataka, naročito kada je riječ o dostavljanju podataka u neprekidnom nizu.

Ministar Bahilj je pozvao servisere i inspekcijske službe na ozbiljnost u implementaciji projekta, te izrazio nužnost da se u što kraćem roku konačno uvežu sve preostale pumpe pod nadzorom Federalnog ministarstva trgovine koje nisu pristupile sustavu za praćenje prometa naftom i naftnim derivatima.

Bahilj je najavio kako će već od ponedjeljka, 19. marta inspekcijske službe krenuti u obilazak i kažnjavanje pumpi koje se oglušuju na poziv Federalnog ministarstva trgovine i ne poštuju zakonske propise. Dodao je kako je ostalo još oko četrdeset pumpi koje nisu uvezane u sistem praćenja prometa naftom i naftnim derivatima, dok njih 575 podatke dostavlja.

Prisutni na sastanku složili su se kako projekt uvezivanja svih benzinskih pumpi u sistem praćenja prometa naftom i naftnim derivatima treba biti prioritetan zadatak svih nadležnih organa, te da se nađu konkretna rješenja za ispravke prilikom dostavljanja netočnih i nepotpunih podataka, kako bi ovaj projekt bio uspješno realiziran, navodi se u saopćenju.