{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Švarc-Šiling: Rok za reformu policije do sredina marta

F
3.3.2007. u 12:30
0
0
Švarc-Šiling: Rok za reformu policije do sredina marta
0
Švarc-Šiling: Rok za reformu policije do sredina marta
Visoki predstavnik u BiH Kristijan Švarc-Šiling izjavio je da je 15. mart rok do kada treba da se postigne dogovor o reformi policije, te da je to datum kada u BiH dolazi i komesar za proširenje Evropske unije Oli Ren.
Švarc-Šiling je sinoć u emisiji Radio-televizije RS-a istaknuo da je nerIješena reforma policije glavna prepreka za potpisivanje Sporazuma, te ukoliko se ne požuri sa dogovorom, BiH ove godine, možda neće dobiti priliku da dobije potpis na taj sporazum.

Visoki predstavnik je precizirao da nije uslov reforma cijele policije, te da ona treba da se provede za tri, četiri ili pet godina, da se dogovore ostale pojedinosti, a to će se učiniti u okviru donošenja zakona.

"Potrebno je učiniti samo prvi korak. Tada bismo uklonili barijeru i do kraja godine bi mogli imati potpisivanje Sporazuma", kazao je Švarc-Šiling.

Istaknuo je da nisu tačnje tvrdnje nekih političara koji govore da presuda po tužbi BiH protiv Srbije i Crne Gore, može dovesti u pitanje opstanak RS-a, navodeći da je RS u Dejtonu, potpisivanjem mirovnog sporazuma, stvorena i to nema ništa sa ovim pitanjima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: