{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svađa bivših stranačkih kolega završila pucnjavom

S
14.4.2010. u 16:33
0
13
Svađa bivših stranačkih kolega završila pucnjavom
0
Svađa bivših stranačkih kolega završila pucnjavom
Ispred zgrade opštine Bileća jutros je član Srpske radikalne stranke Republike Srpske /SRS RS/ Branko Aleksić nakon prepirke sa bivšim stranačkim kolegom Draženom Dunđerom, sada odbornikom SRS "Dr Vojislav Šešelj", iz vatrenog oružja ispalio hitac u zemlju, ali niko nije povrijeđen.
Prema Aleksićevim riječima, Dunđer mu je, kada su se slučajno sreli počeo prijetiti govoreći da se prodao drugoj političkoj partiji, te da ga je optužio i za prisvajanje manje sume novca iz stranačkog fonda.

"Kada mi je rekao da bi mi ubio dijete zbog Vojislava Šešelja, pogurali smo se, a ja da bi ga zastrašio ispalio sam hitac u zemlju, nakon čega smo se rukovali i mirno razišli", naveo je Aleksić i istakao da se nakon toga sam prijavio policiji.

Dražen Dunđer potvrdio je da je napad bio politički, tvrdeći da je Aleksić prisvojio 630 KM iz SRS "Dr Vojislav Šešelj".

"Aleksić se prodao radikalima Milanka Mihajlice i načelniku opštine Draganu Babiću za sitne pare", rekao je Dunđer i dodao da je i od njega tražio da podrži Mihajlicu i Babića.

Dunđer je naveo da je Aleksić, nakon što su se sreli i nakon što ga je pitao da li misli da Šešeljevim parama pravi stranku Milanka Mihajlice, bio drzak i da je krenuo prema njemu.

"Kada sam ja pošao prema njemu, Aleksić je repetirao pištolj, ali sam mu ja oborio ruku, da ne bi pucao u mene", rekao je Dunđer, demantujući da mu je prijetio djetetu, kao i da su se poslije sukoba rukovali.

Predsjednik Skupštine opštine Bileća Ljubo Vuković iz SNSD-a ocijenio je ovaj incident kao napad na vlast i vladajuću kolaciju.

Načelnik opštine Bileća Dragan Babić iz Koalicije "Zajedno za Bileću", pozvao je nadležne organe da urade svoj posao.

Branko Aleksić je do decembra prošle godine bio predsjednik OO SRS "Dr Vojislav Šešelj", a nakon što ga je sa te funkcije smijenio predsjednik stranke Mirko Blagojević, prešao je u SRS RS.

U Bileći su, pred lokalne izbore u januaru ove godine, formirane dvije koalicije i to "Zajedno za Bileću" koju čine SDS, PDP i SRS RS, dok je druga , koalicija SNSD, DNS, Penzionerska stranka i SRS "Dr Vojislav Šešelj".

Portparol CJB Trebinje Rajna Parežanin potvrdila je da je policija identifikovala lice koje je jutros oko 8.00 časova ispalilo hitac iz vatrenog oružja, te da je u toku kriminalistička obrada tog lica nakon čega će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti biti predato u nadležnost Okružnom tužilaštvu u ovom gradu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: