Nedžad Branković
0

"Sva imovina osim stana i vikendice je laž!"

Sarajevo-x.com
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nedžad Branković prije današnje sjednice Glavnog odbora stranke SDA odgovorio je na upit novinara Federalne televizije o prilogu koji je ta televizija emitirala sinoć, u vezi premijerovih stambenih nekretnina.

"Osim stana, koji je predmet optužnice i kuće za odmor na Poljinama, sva druga imovina na koju se pozvala sinoć Federalna televizija je laž", kazao je premijer Branković, prenosi Fena.

On nije želio komentarisati optužnicu braneći se da nije detaljno upoznat s njom. Također, federalni premijer nije želio komentarisati stav predsjednika Stranke demokratske akcije, Sulejmana Tihića, koji je kazao da nijedan član SDA ne može obavljati javnu ili stranačku funkciju ukoliko se nalazi pod optužnicom.

Optužnica koju je podiglo kantonalno tužilaštvo Sarajevo tereti premijera Brankovića, te bivšeg premijera Federacije Edhema Bičakčića za zloupotrebu položaja i službenih ovlaštenja iz 2000. godine.

Osim komentara, da ne posjeduje ništa osim stana i vikendice na Poljinama Branković je kazao da ne želi više ništa govoriti, jer je kako kaže stranka SDA u pripremi Kongresa i svi suvišni komentari bi mogli biti zloupotrebljeni.