Pravda za Davida
148

Suzana Radanović najavila tužbu protiv grada i policije: Kome da prijavim Davorov nestanak

Klix.ba
Foto: M. D./Klix.ba
Foto: M. D./Klix.ba
Veliki broj građana Banje Luke okupio se i večeras ispred Sabornog hrama Hrista Spasitelja u Banjoj Luci kako bi zajedno s majkom Suzanom Radanović zapalili svijeće za stradalog Davida Dragičevića. Radanović je novinarima kazala kako će podnijeti tužbu protiv grada i MUP-a RS-a.

"Ja ću sutra s advokatima da podnesem tužbu protiv grada zato što niko nije bio siguran kada je moj sin otet. Tužba će biti i protiv MUP-a RS-a jer su 25. decembra bez naloga došli u moju kuću. Tri sata nisu dali da priđem djeci. Djeca su pretrpjela šok. Mlađe dijete je hrvatski državljanin i Konzulat Hrvatske je obaviješten", kazala je Radanović.

Foto: M. D./Klix.ba
Foto: M. D./Klix.ba

Policija još uvijek traga za Davorom Dragičevićem koji je posljednji put viđen na protestima 30. decembra, a njegova bivša supruga kaže da nema kome prijaviti nestanak.

"Kome da prijavim nestanak, policija kaže da ga traži. Prijavila sam nestanak djeteta pa sam ga našla mrtvog", rekla je Radanović.

Foto: M. D./Klix.ba
Foto: M. D./Klix.ba

Podsjećamo, večeras je ispred ove crkve uhapšen Draško Stanivuković.

Dan nakon protesta iz policije su saopćili da više neće dozvoliti proteste grupe "Pravda za Davida", a kao razlog je navedeno činjenje krivičnih djela.