{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Suvlasnici NRTV Studio 99 upozoravaju gradske vlasti

F
15.3.2009. u 10:27
0
8
Suvlasnici NRTV Studio 99 upozoravaju gradske vlasti
0
Suvlasnici NRTV Studio 99 upozoravaju gradske vlasti
Gradsko vijeće Grada Sarajeva u Nacrtu programa svoga rada za ovu godinu predložilo je da se za sjednicu koja će biti održana 31. marta razmatra prijedlog gradonačelnika Alije Behmena o osnivanju JU TV Grada Sarajeva.
Pozdravljamo osnivanje gradske televizije te se skreće pažnja gradskim ocima da se prije bilo koje odluke upute u vlasničke odnose unutar NRTV Studio 99. Adil Kulenović se predstavlja kao jedini vlasnik 99, no uvidom u osnivačka akta može se ustvrditi da postoji još 15 suvlasnika koji nisu upoznati sa namjerama gradonačelnika i gospodina Kulenovića.

Stoga, upozoravamo gradonačelnika i gradske viječnike da svaki prenos vlasništva Studio 99 bez ostalih suvlasnika neće imati nikakvo zakonsko uporište.

Prijedlog gradonačelnika je da se u tu svrhu za početak uloži milion km poreznih obveznika a da se kasnije pokriju gubici koje je Adil Kulenović napravio a koji iznose preko milion i četiristotine hiljada km.

Skreće se pažnja javnosti da se u ovim pregovorima i namjerama ne spominje radio, te ako se govori o kupovini NRTV Studio 99 onda se govori o kupovini dva elektronska medija.

Gradonačelik Alija Behmen (predlagač) i predsjednik Gradskog vijeća Marin Ivanišević (obrađivač) vrše pregovore jedino s Adilom Kulenovićem o kupovini, kaže se u saopćenju osnivača i suvlasnika NRTV Studio 99.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: