Dan odluke
136

Sutra žrijeb za odlučujućeg delegata za Klub Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta FBiH

M. G.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Na osnovu rezultata provedenih posrednih izbora za delegate u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz Kantona Sarajevo utvrđeno je da tri kandidatske liste iz reda Ostalih imaju identičan kooličnik (1,00)

Radi se o kandidatskoj listi Zuhrić Albin, kandidatskoj listi Naša stranka i kandidatskoj listi SDP-Socijaldemokratska partija BiH.

Na osnovu rezultata provedenih posrednih izbora za delegate u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz Kantona 10 utvrđeno je da dvije kandidatske liste iz reda bošnjačkog naroda: kandidatska lista Đugum Avdija i kandidatska lista Stranke demokratske akcije SDA, imaju identičan količnik (2,00).

U skladu s članom 9.5 i 9.8 stav (1) Izbornog zakona BiH potrebno je provesti postupak žrijebanja za dodjelu drugog mandata u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz reda Ostalih iz Kantona Sarajevo i za dodjelu preostalog jednog mandata iz reda bošnjačkog naroda u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz Kantona 10.

"Navedena žrijebanja će se održati sutra, 8. decembra 2022. godine u 11 sati u prostorijama Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine", saopćeno je iz CIK-a.