BiH
0

Sutra zasjeda skupština KS-a

FENA
Prijedlog zakona o novčanim podsticajima u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji na području Kantona Sarajevo, s Izvještajem o provedenoj javnoj raspravi o Nacrtu i Analizom podsticajnih mjera u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji na području Kantona Sarajevo od 2004. do 2007. bit će razmatran na sutrašnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo.

Na dnevnom redu je i Nacrt zakona o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju te Nacrt zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju u Kantonu Sarajevo.

Skupština KS-a razmatrat će i Prijedlog odluke o utvrđivanju kalendara za obilježavanje značajnih događaja, datuma i ličnosti iz perioda odbrambenooslobodilačkog rata 1992.-1995. godina na području Kantona Sarajevo, Prijedlog odluke o usvajanju programa socijalnih mjera radi zaštite životnog standarda najugroženijih kategorija stanovništva u Kantonu Sarajevo, Prijedlog odluke o usvajanju Akcionog plana na realizaciji strategije razvoja ruralnih dijelova Kantona Sarajevo, te Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Program rada Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osobe za 2008. godinu.