{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra 'Veseli čas' za učenike dobrinjske gimnazije

S
18.5.2009. u 18:43
0
0
Sutra 'Veseli čas' za učenike dobrinjske gimnazije
0
Sutra 'Veseli čas' za učenike dobrinjske gimnazije
Centar za razvoj i podršku, Tuzla i Udruženje građana „Zašto ne“ iz Sarajeva, osnivači i članovi koalicije „Traži više“ će 19. 05. 2009. godine u Gimnaziji Dobrinja - Sarajevo, u periodu od 14:00 – 16:00 časova organizirati edukativnu aktivnost pod nazivom 'Veseli čas'.
'Veseli čas' je zamišljen da generaciji koja se ove, ili naredne godine upisuje na fakultete olakša proces nastavka školovanja, odnosno pruže dodatne konkretne informacije i pojašnjenja u odnosu na pitanja ponude fakulteta i/ili upisa na fakultete u konkretnoj univerzitetskoj regiji.

U sklopu ove aktivnosti predstavnici sarajevskog Univerziteta će zajedno sa članovima popularnog bh. band-a Dubioza Kolektiv (Vedran Mujagić, Brano Jakubović), kroz zanimljivu i srednjoškolskom uzrastu primjerenu prezentaciju, pružiti korisne informacije o mogućnostima i načinima nastavka školovanja na fakultetima u BiH.

Nakon moderirane diskusije i predavanja srednjoškolcima smo obezbijedili VJ/DJ performans koji će izvesti predstavnici pomenutog banda, a za koji smatramo da će posebno dojmiti učenike za koje je ovaj sadržaj i pripremljen.

Koalicija ¨Traži više¨ je koalicija od preko 20 nevladinih organizacija iz cijele BiH koja za cilj ima povećanje stope upisnosti studenata na bh. fakultete sa trenutnih 24% na 32%. Ova koalicija se okuplja oko dva komplementarna projekta koje implementiraju organizacije: ¨Zašto ne¨ iz Sarajeva, zajedno sa partnerskim organizacijama ACIPS i Fondacija ¨Ekipa¨ sa projektom „Stvorimo društvo znanja – dajmo šansu studiranju!”, odnosno ¨Centar za razvoj i podršku¨ i OKC Banja Luka koji implementiraju projekat - ¨Zašto čekati – neka obrazovanje kreira budućnost¨.

Kampanja se realizira u osam univerzitetskih regija, a za cilj ima kreiranje stimulativnog okruženja za mlade, omogućavajući mladima da dođu do svih potrebnih informacija, kako o univerzitetima i fakultetima u BiH, tako i pratećim sadržajima, smještaju i stipendijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: