Idu u zrak
159

Sutra uništavanje četiri aviobombe pronađene u Sarajevu

I. P.
FOTO: FUCZ
FOTO: FUCZ
U petak ujutru bit će izvršen transport četiri pronađene aviobombe na gradilištu kod RTV doma u Sarajevu. Uništenje aviobombi planirano je u 8 sati ujutro na poligonu van grada.
Transport će se odvijati u periodu od 5 do 8 sati ujutru i kretat će se rutom Igmanska ulica (Općina Vogošća) - Autoput Sarajevo zapad – Tarčin – petlja Tarčin te kroz naselje Tarčin (općina Hadžići) do poligona za uništavanje.

"Molimo građane koji žive ili se za vrijeme ove operacije zadese u ovom području da se pridržavaju uputstava ovlaštenih policijskih službenika i pripadnika civilne zaštite kako ne bi ugrozili vlastitu sigurnost i sigurnost cijele operacije", saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Uništavanje će izvršiti službenici FUCZ-a, a na mjestu događaja prisustvovat će jedinice vatrogasaca, službenici MUP-a Kantona Sarajevo i helikopter Oružanih snaga BiH u slučajumedicinske nužde.

Podsjećamo, čak četiri aviobombe iz perioda Drugog svjetskog rata pronađene su na istoj lokaciji u glavnom gradu Bosne i Hercegovine u periodu manjem od jedne sedmice.

Sve četiri su predstavljale veliku opasnost za građane stambenih objekata u rejonu RTV doma. Na sreću, svaka je deaktivirana na mjestu pronalaska.