BiH
13

Sutra u Bihaću Dan žalosti zbog dva tragično izgubljena života

Piše: M. Ć.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Povodom tragične smrti dvoje mladih građana Bihaća, sutra će u ovom gradu biti proglašen Dan žalosti, potvrđeno je za Klix.ba iz Gradske uprave Bihaća.

Nakon što je jučer u kasnim popodnevnim satima učenik četvrtog razreda Osnovne škole Prekounje u Bihaću preminuo uslijed teških ozljeda koje je zadobio prilikom pada sa drugog sprata ove škole, rano jutros ugasio se još jedan mladi život u gradu na Uni.

Naime, 18-godišnji mladić, koji je dva dana ranije povrijeđen u saobraćajnoj nesreći, izgubio je bitku za život.

Sutra će se klanjati dženaza tragično preminulim, a iz Gradske uprave su odlučili da 11. maj proglase Danom žalosti.

“Grad Bihać će sutra u srijedu 11. maja, proglasiti Dan žalosti zbog tragične smrti dva naša mlada sugrađanina”, kazali su za naš portal u Gradskoj upravi Bihaća.

Nastradali 18-godišnjak je Dino Selimović koji je prije dva dana teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u Jablanskoj ulici u Bihaću.

Desetogodišnji A. H., učenik četvrtog razreda Osnovne škole Prekounje, preminuo je sinoć usljed teških ozljeda koje je zadobio prilikom pada sa drugog sprata ove škole.

Iz MUP-a USK su nam kazali da je nesretni dječak najvjerovatnije skočio sa prozora, no da će takvo nešto tek trebati potvrditi istraga koju vodi kantonalno Tužilaštvo.

“Nema govora o krivičnom djelu, u smislu da ga je neko gurnuo ili slično. U pitanju je pad ili skok, no to ćemo tek utvrditi”, kazao je za Klix.ba Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.