{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra tematska sjednica odbora NSRS o ratnim zločinima u BiH

26.2.2015. u 13:10
0
5
Sutra tematska sjednica odbora NSRS o ratnim zločinima u BiH
0
Sutra tematska sjednica odbora NSRS o ratnim zločinima u BiH
Narodna skupština RS (Foto: SRNA)
Odbor za sigurnost i Odbor za boračko-invalidsku zaštitu Narodne skupštine RS održat će sutra u 11 sati zajedničku sjednicu o temi "Rad Tužilaštva i Suda BiH i drugih institucija po pitanju procesuiranja ratnih zločina".
Predsjednik Odbora za sigurnost Nedeljko Glamočak rekao je da će na ovoj sjednici prisustvovati i predstavnici svih ustanova u čijoj nadležnosti je i procesuiranje ratnih zločina.

"Formirane zaključke ćemo proslijediti Narodnoj skupštini RS, a potom ćemo tražiti i zasjedanje Parlamenta na kojem će biti govora o ovoj temi. Selektivna pravda nas zabrinjava i tome se mora stati ukraj, odnosno moramo učiniti sve da nadležne ustanove počnu raditi svoj posao u skladu sa zakonom", rekao je Glamočak.

Predsjednik Odbora za boračko-invalidsku zaštitu NSRS Milanko Mihajlica istakao je da su ova dva odbora tražila od Ministarstva unutrašnjih poslova RS i Ministarstva pravde RS informacije o dosadašnjem urađenom poslu koji se tiče otkrivanja ratnih zločina.

"Cilj nam je da tokom sutrašnje rasprave dođemo do određenih rješenja. Moramo donijeti set ozbiljnih zaključaka, koje ćemo potom dostaviti i Parlamentarnoj skupštini BiH", dodao je Mihajlica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: