Niske temperature narednih dana
1

Sutra susnježica i snijeg, u utorak ujutro do minus 12

SRNA
U većem dijelu BiH sutra će biti umjereno do pretežno oblačno i hladno vrijeme, sa susnježicom ili snijegom ujutro, tako da će doći do formiranja manjeg snježnog pokrivača - do 10 centimetara na planinama.

Popodne postepeno prestaju padavine prvo na sjeveru, a uveče i u ostalim predjelima. Na jugu Hercegovine biće suho tokom cijelog dana uz sunčane periode i jaku buru.

Puhat će umjeren sjeverozapadni vjetar, a u Hercegovini bura.

Jutarnja temperatura bit će između minus dva i pet, a najviša dnevna od jedan do osam, na jugu do 13 stepeni celzijevih.

Tokom noći između ponedjeljka i utorka, 7. i 8. januara, biće sve hladnije uz mraz.

U utorak, 8. januara, biće nešto hladnije sa jutarnjom temperaturom između minus 12 i minus pet. Tokom dana temperatura neće prelaziti pet stepeni celzijevih, osim na jugu gdje je uvijek nešto toplije.

U BiH danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a kiša je padala samo ponegdje na zapadu.

Temperatura zraka izmjerena u 13.00 sati: Bjelašnica minus 10, Han Pijesak minus dva, Kupres minus jedan, Mrakovica nula, Sokolac i Čemerno jedan, Ivan-sedlo dva, Mrkonjić Grad, Nevesinje i Bugojno tri, Sarajevo, Srebrenica, Ribnik, Livno i Tuzla četiri, Bijeljina, Zvornik, Prijedor, Rudo i Sanski Most pet, Banja Luka, Gradačac i Zenica šest, Doboj, Derventa, Višegrad, Bihać i Goražde sedam, Foča i Bileća devet, Trebinje 10, Mostar i Stolac 12, Neum 14 stepeni celzijevih.