{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra suđenje Škorpionima za ubistvo šesterice Srebreničana

F
19.12.2005. u 11:51
0
0
Sutra suđenje Škorpionima za ubistvo šesterice Srebreničana
0
Sutra suđenje Škorpionima za ubistvo šesterice Srebreničana
Pred Vijećem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu sutra počinje suđenje peterici pripadnika paravojne jedinice "Škorpioni" za ubistvo zarobljene šesterice Bošnjaka iz Srebrenice.
Optužnica protiv Slobodana, Aleksandra i Branislava Medića, te Pere Petraševića i Aleksandra Vukova podignuta je 7. oktobra, nakon što je Fond za humanitarno pravo 1. jula javno prikazao videosnimak strijeljanja, koji su načinili sami pripadnici "Škorpiona" u mjestu Godinjske bare kod Trnova 17. jula 1995. godine.

Tužilaštvo za ratne zločine je saopštilo kako su zarobljeni srebreničani prevezeni kamionom iz Trnova u pravcu spaljene vikendice Hasana Zvizdića, gdje su četverica s leđa strijeljana, dok su dvojica preostalih morali da prenesu tijela iza kuće, a potom su i oni strijeljani u unutrašnjosti vikendice.

Poslije ekshumacije tijela žrtava na osnovu DNK analiza identifikovani su Azmir Alispahić, Safet Fejzić, Sadik Saltić, dok su porodice na snimku prepoznale Smaila Ibrahimovića i Fadila Salkića, a identitet posljednje žrtve je ostao nepoznat.

Postupak je razdvojen protiv "Škorpiona" spomenutih u optužnici Milorad Momić, koji je u bjekstvu i Slobodana Davidovića, kojem se za zločin kod Trnova sudi pred Županijskim sudom u Zagrebu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: