BiH
0

Sutra štrajk upozorenja sindikata Šipad Komerc namještaja Sarajevo

FENA
Predstavnici Sindikata kompanije "Šipad komerc namještaj" sutra će u Sarajevu stupiti u jednosatni štrajk upozorenja jer tvrde da uprava kompanije duži period ne isplaćuje plaće i doprinose za 26 zaposlenih u Sarajevu, Jajcu, Bihaću, Zenici, Stocu i Gradačcu.

Iz sindikata podsjećaju da je "Šipad komerc namještaj" Sarajevo subsidijarno društvo kompanije "Šipad komerc Sarajevo", čiji je direktor Hamza Kazazić, po mišljenju radnika, jedina odgovorna osoba za situaciju u kojoj se nalaze obje kompanije u kojima već duži niz godina "suvereno vlada".

Iz sindikata napominju da radnici od decembra prošle godine čekaju da direktor ispuni obećanja o isplati dugovanja, te da nisu primili 19 plaća , kao i između 15 i 18 naknada za topli obrok.

Dio zaostalih plaća (10 od 12) isplaćen je u aprilu 2014. kada je prodata zgrada u Titovoj ulici, nakon što se Sindikat radnika trgovine BiH uključio u pregovore s direktorom, a od tog dana radnici žive od 100 KM mjesečno, saopćeno je iz Sindikata radnika "Šipad komerc namještaja".