{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra sjednica Vijeća ministara BiH

F
4.2.2009. u 15:36
0
0
Sutra sjednica Vijeća ministara BiH
0
Sutra sjednica Vijeća ministara BiH
Vijeće ministara BiH sutra u Sarajevu održat će redovnu 75. sjednicu.
Prva tačka dnevnog reda je Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2008. Na dnevnom redu je, između ostalog, i Prijedlog sporazuma o saradnji u području odbrane između Vijeća ministara BiH i Vlade Države Kuvajt te Nacrt osnova o pokretanju postupka za pristupanje BiH Konvenciji o promotivnom okviru sigurnosti i zdravlja na radu br. 187. iz 2006. i prihvatanje Preporuke vezane za promotivni okvir profesionalne sigurnosti i zdravlja br. 197. iz 2006., Međunarodne organizacije rada.

Raspravljat će se i o Nacrtu osnova o pokretanju postupka za pristupanje BiH Konvenciji o sigurnosti i zdravlju u poljoprivredi, br. 184. iz 2001. i prihvatanje Preporuke o sigurnosti i zdravlju u poljoprivredi, br. 192. iz 2001., Međunarodne organizacije rada kao i Nacrtu osnova o pokretanju postupka za prihvatanje Preporuke o razvoju ljudskih resursa, obrazovanju i stalnom usavršavanju br. 195. iz 2004., Međunarodne organizacije rada.

Na sjednici će biti razgovarano i o Nacrtu osnova za pristupanje BiH Međunarodnim zdravstvenim propisima i Nacrtu osnova za zaključivanje Kreditnog sporazuma između BiH i Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj za Projekat "Autoput Kakanj-Donja Gračanica" te Nacrtu osnova za zaključivanje Sporazuma o kreditu između BiH koju zastupa Ministarstvo finansija i trezora i Mađarske Izvozno-uvozne banke za Projekat "Tretman otpadnih voda u Čitluku".

Na predloženom dnevnom redu je i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o vojnom grantu između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske, Odluka o prihvatljivosti i meritumu u predmetu broj CH/03/14587 Petar Subošić protiv BiH i FBiH te Prijedlog odluke o kriterijima za utvrđivanje novčane naknade za rad u upravnim odborima, nadzornim i drugim radnim tijelima iz nadležnosti institucija BiH - novi tekst.

Bit će raspravljano i o Prijedlogu odluke o formiranju Radne grupe za izradu Pravilnika o čuvanju i uništavanju oduzete opojne droge, psihotropnih supstanci, biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga i prekursora, Prijedlogu odluke o upotrebi komunikacijskih prostorija i opreme "e Vlade" Vijeća ministara BiH te Prijedlogu odluke o uspostavljanju Sekretarijata Fonda za oporavak sektora preduzeća pri Direkciji za ekonomsko planiranje.

Ministri će razmatrati Informaciju o aktivnostima angažiranja međunarodnog finansijskog revizora za Bosansko-italijanski zajednički fond s Prijedlogom zaključaka, Informaciju o proizvodnji, prometu i uništenju prekobrojnog naoružanja i vojne opreme te Informaciju o Mapi puta za uspostavu e-Vlade u Vijeću ministara BiH.

Jedna od tačaka o kojoj će prema preloženom dnevnom redu biti govora na sjednici je i Informacija s prijedlogom zaključaka za međunarodni monitoring za Popis stanovništva, kućanstva i stanova u BiH 2011.

Na dnevnom redu je i Prijedlog mišljenja na amandmane na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o proizvodnji naoružanja i vojne opreme, saopćeno je iz Vijeća ministra BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: