BiH
0

Sutra sjednica Vijeća ministara BiH

FENA
Vijeće ministara BiH sutra bi u Sarajevu trebalo da razmatra Nacrt zakona o postupku zaključivanja i izvršavanja međunarodnih ugovora. Između ostalog, predviđeno je razmatranje Prijedloga odluke o formiranju Interresorne radne grupe za izradu Nacrta zakona o popisu stanovništva.

Vijeće ministara bi trebalo razmatrati i Prijedlog odluke o formiranju Komisije za plaće i naknade u institucijama BiH; Prijedlog odluke o kriterijima za utvrđivanje novčane naknade za rad u upravnim odborima, nadzornim i drugim radnim tijelima iz nadležnosti institucija BiH te Prijedlog odluke o utvrđivanju dodatka na plaću po osnovu posebnih uvjeta radnog mjesta za zaposlene u Uredu za veterinarstvo BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Informacija o krivičnim djelima protiv dostojanstva ličnosti i morala u BiH, s naglaskom na krivična djela krijumčarenje i trgovina ljudima u 2006. i 2007. godini i u prvih devet mjeseci 2008. godine kao i Informacija o krivičnim djelima protiv sigurnosti ljudi i imovine u BiH, s naglaskom na počinjena krivična djela koja se odnose na pljačke banaka i novca u transportu u 2006. i 2007. godini, te tendencijama u prvih devet mjeseci 2008. godine.

Vijeće ministara BiH će razmatrati i Prijedlog za imenovanje direktora i zamjenika direktora Agencije za policijsku podršku, Agencije za školovanje i stručno obrazovanje kadrova i Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja.