{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra sjednica Vijeća ministara BiH

F
28.7.2008. u 16:18
0
0
Sutra sjednica Vijeća ministara BiH
0
Sutra sjednica Vijeća ministara BiH
Vijeće ministara BiH sutra će u Sarajevu održati svoju 57. sjednicu.
Na predloženom redu sjednice je, između ostalog, Informacija o izradi Akcionog plana za sprovođenje obaveza iz Privremenog sporazuma i Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i Prijedlog akcionog plana sprovođenja odredbi Privremenog sporazuma i Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Raspravljat će se i o Prijedlogu akcionog plana za ispunjavanje zahtjeva iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima za građane Bosne i Hercegovine te Nacrtu zakona o dopunama Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje.

Na dnevnom redu je i Nacrt osnova za vođenje pregovora i zaključivanje Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Arapske Republike Egipat o readmisiji njihovih državljana i stranaca i Nacrt odluke o ratifikaciji Konvencije o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divljih životinja i biljaka.

Vijeće ministara BiH će razmatrati i Prijedlog odluke o usvajanju Državnog godišnjeg programa za zaštitu potrošača BiH za period 2008.-2011., Prijedlog odluke o uspostavljanju funkcije Voditelja projekata u ministarstvima i drugim tijelima uprave BiH, utvrđivanje nadležnosti i neophodnoj institucionalnoj podršci te Prijedlog odluke o osnivanju radne grupe institucija BiH za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti.

Na predloženom dnevnom redu, na kojem je 20. tačaka, je i Informacija o održanom 3. sastanku Stalne mješovite komisije za provođenje Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o saradnji u zaštiti od prirodnih i civilizacijskih katastrofa.

Sjednica Vijeća ministara BiH počinje u 9 sati u zgradi institucija BiH, najavljeno je danas iz Službe za informiranje Vijeća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: