BiH
0

Sutra sjednica Vijeća ministara BiH

FENA
Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog odluke o privremenim mjerama zamrzavanja fondova i ekonomskih sredstava osoba optuženih pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju a nedostupnih tom sudu.

Predviđeno je razmatranje i Izvještaja o radu Komisije za državnu imovinu Vijeća ministara BiH i Prijedloga kriterija za utvrđivanje i raspodjelu državne imovine, čiji je predlagač Komisija za državnu imovinu Vijeća ministara BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađu i prijedlozi odluka o početku rada i utvrđivanju sjedišta: Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja, Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta i Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje.

Vijeće ministara bi, između ostalog, trebalo razmatrati i Informaciju o trenutnom stanju osoba sa Kosova, a koje su boravile u BiH po osnovu privremenog prihvata; Informaciju – broj predmeta – spisa, osoba koje su BiH državljanstvo stekle naturalizacijom, kao i Informaciju u vezi s pitanjem grijanja Zemaljskog muzeja BiH.

Predviđeno je i razmatranje zahtjeva Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za dostavom Informacije o primjeni Zakona o visokom obrazovanju BiH i aktivnostima na usklađivanju sa zakonima na nivou entiteta i kantona, s planom implementacije u prelaznom period od šest mjeseci.