{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra sjednica Predstavničkog doma PSBiH

F
3.2.2009. u 18:17
0
0
Sutra sjednica Predstavničkog doma PSBiH
0
Sutra sjednica Predstavničkog doma PSBiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH sutra u Sarajevu trebalo bi da razmatra Prijedlog zakona o dopuni Zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu BiH.
Poslanici bi trebali razmatrati i nekoliko prijedloga zakona u prvom čitanju, među kojima su: Prijedlog zakona o advokaturi BiH; Prijedlog zakona o besplatnoj pravnoj pomoći; Prijedlog zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima; Prijedlog zakona o Garancijskom fondu te Prijedlog zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima.

U prvom čitanju bi trebalo biti razmatrano i više prijedloga izmjena i dopuna zakona, među kojima: Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona BiH o izvršenju krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Odluka Predsjedništva BiH o postavljenju profesionalnih vojnih lica na formacijska mjesta u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine te Odluka Predsjedništva BiH o učešću pripadnika Oružanih snaga BiH u misiji Snaga međunarodne sigurnosne pomoći (ISAF) u Islamskoj Republici Afganistan.

Poslanici bi, između ostalog, trebali razmatrati Izvještaj o aktivnostima na projektu "Autoput na Koridoru V c" i Plan narednih aktivnosti; Izvještaj o napretku BiH u 2008. godini; Konačni izvještaj o provođenju mjera iz Akcionog plana Srednjoročne razvojne strategije BiH 2004.-2007. godine (PRSP) i Ekonomski trendovi, godišnji izvještaj za 2007. godinu Direkcije za ekonomsko planiranje BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: