{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra sjednica Predstavničkog doma PSBiH

F
3.2.2009. u 18:17
0
0
Sutra sjednica Predstavničkog doma PSBiH
0
Sutra sjednica Predstavničkog doma PSBiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH sutra u Sarajevu trebalo bi da razmatra Prijedlog zakona o dopuni Zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu BiH.
Poslanici bi trebali razmatrati i nekoliko prijedloga zakona u prvom čitanju, među kojima su: Prijedlog zakona o advokaturi BiH; Prijedlog zakona o besplatnoj pravnoj pomoći; Prijedlog zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima; Prijedlog zakona o Garancijskom fondu te Prijedlog zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima.

U prvom čitanju bi trebalo biti razmatrano i više prijedloga izmjena i dopuna zakona, među kojima: Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona BiH o izvršenju krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Odluka Predsjedništva BiH o postavljenju profesionalnih vojnih lica na formacijska mjesta u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine te Odluka Predsjedništva BiH o učešću pripadnika Oružanih snaga BiH u misiji Snaga međunarodne sigurnosne pomoći (ISAF) u Islamskoj Republici Afganistan.

Poslanici bi, između ostalog, trebali razmatrati Izvještaj o aktivnostima na projektu "Autoput na Koridoru V c" i Plan narednih aktivnosti; Izvještaj o napretku BiH u 2008. godini; Konačni izvještaj o provođenju mjera iz Akcionog plana Srednjoročne razvojne strategije BiH 2004.-2007. godine (PRSP) i Ekonomski trendovi, godišnji izvještaj za 2007. godinu Direkcije za ekonomsko planiranje BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: