{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra sjednica Predstavničkog doma PSBiH

F
FENA
16.12.2008. u 16:00
0
0
Sutra sjednica Predstavničkog doma PSBiH
0
Sutra sjednica Predstavničkog doma PSBiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog zakona o genetski modificiranim organizmima te Prijedlog zakona o zaštiti i dobrobiti životinja.
Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o Agenciji za razvoj informacionog društva BiH (ZARID) kao i Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o proizvodnji naoružanja i vojne opreme.

Poslanici bi trebali razmatrati principe Prijedloga zakona o graničnoj kontroli te Prijedloga zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme.

Također, trebali bi biti razmatrani principi Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, čiji su predlagači poslanici Niko Lozančić, Beriz Belkić i Milorad Živković kao i Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje, koji je predložio poslanik Jerko Ivanković Lijanović.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o zabrani negiranja, minimiziranja, opravdavanja ili odobravanja holokausta, zločina genocida i zločina protiv čovječnosti, čiji je predlagač poslanik Ekrem Ajanović.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i rasprava o izlaganju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića prilikom obraćanja Generalnoj skupštini UN-a u Njujorku i Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope u Strazburu kao i Rasprava o Rezoluciji Narodne skupštine Republike Srpske o ciljevima i mjerama politike Republike Srpske sa 14. posebne sjednice održane 15. oktobra ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: