{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra sjednica Predstavničkog doma PSBiH

F
16.12.2008. u 16:00
0
0
Sutra sjednica Predstavničkog doma PSBiH
0
Sutra sjednica Predstavničkog doma PSBiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog zakona o genetski modificiranim organizmima te Prijedlog zakona o zaštiti i dobrobiti životinja.
Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o Agenciji za razvoj informacionog društva BiH (ZARID) kao i Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o proizvodnji naoružanja i vojne opreme.

Poslanici bi trebali razmatrati principe Prijedloga zakona o graničnoj kontroli te Prijedloga zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme.

Također, trebali bi biti razmatrani principi Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, čiji su predlagači poslanici Niko Lozančić, Beriz Belkić i Milorad Živković kao i Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje, koji je predložio poslanik Jerko Ivanković Lijanović.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o zabrani negiranja, minimiziranja, opravdavanja ili odobravanja holokausta, zločina genocida i zločina protiv čovječnosti, čiji je predlagač poslanik Ekrem Ajanović.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i rasprava o izlaganju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića prilikom obraćanja Generalnoj skupštini UN-a u Njujorku i Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope u Strazburu kao i Rasprava o Rezoluciji Narodne skupštine Republike Srpske o ciljevima i mjerama politike Republike Srpske sa 14. posebne sjednice održane 15. oktobra ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: