Sarajevo
0

Sutra sjednica Predstavničkog doma PSBiH

FENA
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra u Sarajevu trebalo da razmatra Inicijativu poslanika Jerka Ivankovića Lijanovića, Hadži Jovana Mitrovića i Sefera Halilovića za glasanje o nepovjerenju Vijeću ministara BiH.

Predviđeno je i razmatranje Rezolucije Evropskog parlamenta o Bosni i Hercegovini usvojenoj na plenarnoj sjednici 23. oktobra u Strazburu.

Pred poslanicima bi se trebali naći i: Prijedlog zakona o Agenciji za razvoj informacionog društva BiH; Prijedlog zakona o zrakoplovstvu BiH; Prijedlog zakona o Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH; Prijedlog zakona o dopuni Zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu BiH te Prijedlog zakona o fiskalnim kasama.

Predviđeno je i razmatranje zahtjeva poslanika Sadika Bahtića da se Prijedlog zakona o državnoj imovini BiH razmatra po skraćenom postupku.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da bude i Analiza stepena implementacije Strategije BiH za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije.