{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra sjednica Predstavničkog doma PSBiH

F
7.10.2008. u 19:11
0
0
Sutra sjednica Predstavničkog doma PSBiH
0
Sutra sjednica Predstavničkog doma PSBiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi sutra u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme, s Mišljenjem Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost.
Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o graničnoj kontroli, s Mišljenjem Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost, a u prvom čitanju bi trebao biti razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o proizvodnji naoružanja i vojne opreme.

Pred poslanicima će se naći i Prijedlog zakona o popisu stanovništva i domaćinstava u Bosni i Hercegovini 2011. godine, čiji je predlagač poslanik Momčilo Novaković, s Mišljenjem Ustavnopravne komisije.

Na dnevnom redu bi trebala da bude i Informacija o krivičnim djelima protiv života i tijela, s naglaskom na nasilje u porodici, za period 2006. i 2007. godine, te tendencijama u prva tri mjeseca 2008. godine.

Između ostalog, predviđeno je i razmatranje Inicijative klubova poslanika u vezi sa uskraćivanjem glasanja određenom broju građana i protuzakonitog omogućavanja biračkog prava građanima susjednih zemalja. Podnosioci inicijative su klubovi poslanika: SDA, HDZ, Stranke za BiH, SDPBiH i HDZ '90.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: